Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Малко помощ за аларма

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lancer4eto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 27, 2010 15:26    Заглавие: Малко помощ за аларма Отговорете с цитат

Здравейте Smile Имам скутер и искам да му сложа аларма от кола, но да не ползвам стандартните и функции Smile Първо исках да го направя да заключва и отключва от стандартните функции а от копчето за отваряне на багажника скутера да пали, но ми се струва малко невъзможно защото скутера ще пали дори когато е ''заключен'' което не ме устройва защото е с разбити ключалки а искам да махна грозното копче за контакта Very Happy Сега си мисля дали не може да го направя от бутона за заключване да давам на контакт а от бутона за отключване да паля но не знам какво реле или копче ми трябва защото алармата дава само импулс (мисля за 2 сек) Smile Ако има някакво реле с е с 4 краченца и на кранчнце 1 и 2 когато се подаде импулс-а да свързва краченца 3-4 или нещо подобно Smile Моля дайте някакъв акъл, съвет, идея нещо за което да се хвана Very Happy
Извинете ме ако греша нещо или не съм обяснил както трябва ... Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 0:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не би да питаш за самозадържащо реле? Можеш да го реализираш от реле с два независими нормално отворени контакта. Към първата двойка контакти връзваш консуматора /в твоя случай към контактния ключ/ Втората двойка единия контакт към захранването, втория контакт към управляващата намотка на релето. Принципът е следния: След като подадеш захранване от алармата на релето, то включва и остава включено дори след отпадането на управляващото напрежение на котвата, тъй като получава захранване през през другата двойка контакти които вече са затворени.
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 1:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Дрън-дрън. Това да не ви е манджа с грозде. Има си аларми с предвиден релеен изход точно за паленето. Май се чудиш как да си прецакаш моторетката. Twisted Evil
Върнете се в началото
lancer4eto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 15:12    Заглавие: Отговорете с цитат

lusi blazev написа:
....

Ами ако дадеш 100-150 лв може и да си взема такава аларма Wink Тази ми е без пари баща ми ми я даде и за това искам да я ползвам а не да давам допълнителни парички Smile И не се чудя как да си прецакам мотора просто да го направя функционален за града защото както споменах няма ключалки (тоест има, но са разбити) и се дава контакт с едно копче и всеки който го види ще разбере за какво е Very Happy

А за другия коментар ... Smile Мерси за него Wink И някои друг ако има идеи да дава Smile

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 18:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде хубаво. Ще помислим малко, ама да знаеш, че с пръдня, боя не става. Laughing Може да се наложи да дадеш някой лев за части.
Първо ми кажи каква е алармата- марка, модел , какви бутони има ДУ. Да видя какви стандартни функции има, пък после ще го мислим. Ако можеш дай и някоя снимка.
Върнете се в началото
lancer4eto
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Ное 28, 2010 22:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми той скутера сега е на село и алармата иначе алармата има копче за спиране на звука за отваряне на багажника и заключване/отключване Smile Иначе алармата има няколко настройки отзад е (там където има 2 буксички и там се допирът с една пластмасичка и се задават некви настройки ) и е някаква китайска в смисъл евтина на кутийката мисля, че няма марка имаше само някакви цифри Smile Дано да се появи някой който има решение ако ли не ще събирам парички за аларма с вградена такава функция. Иначе не е проблем да дам някое левче за дреболии Smile
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2010 15:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето какво измислих. Както предложи колегата, едното реле ще бъде със самозадръжка. Когато натиснеш бутона за откл. , алармата ще подаде импулс към допълнителното реле, (което ще ти подава "контакт") което е свързано със самозадръжка, но през нормално затворения контакт на закл. Така като натиснеш бутона за закл. , ще се изключва контакта. Другото допълнително реле ще го управляваш от алармата, където ти е изхода за багажника, само трябва да видиш какво ти пуска алармата (+ или - ), и ако трябва да му промениш захранването. Това реле ще ти подава напрежение за стартера.

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети