Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

кабел за TV

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plambata7
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 26, 2010 20:01    Заглавие: кабел за TV Отговорете с цитат

Добър вечер
Прекарах си нов нет и кабелна преди няколко дни и типът,който слагаше кабелната на мойто ТВ каза ,че нямал такъв кабел,с който да свърже ТВ-то с цифровото устройство... Въпросът ми е някой може ли да ми каже какъв кабел ми трябва точно... купих този
http://web.hit.bg/langata/12.JPG
Обаче не се получава...слагам VideoIN AudioIn и VideoOUT AudioOUT където трябва и нищо...Или ми трябва друг кабел или нещо аз не мога да наглася тоя :S ... Телевизорът е Sharp 21B-SC ,а устройството Motorola VIP1003... ето снимки на тв-то и устройството:

http://web.hit.bg/langata/14.JPG

http://web.hit.bg/langata/15.JPG
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Ное 27, 2010 0:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Надписаните VIDEO IN и AUDIO IN на телевизора са неговите нискочестотни входове. На тях трябва да се подаде сигналът от цифровия приемник. VIDEO OUT и AUDIO OUT са нискочестотните му изходи. Те се ползват, ако искате да правите запис с някакво видео. В дадения случай не Ви трябват. Значи достатъчно е да свържете VIDEO OUT от кабела на VIDEO IN на телевизора и AUDIO OUT от кабела AUDIO IN на телевизора. Така би трябвало телевизорът да действа без проблем, само че в нискочестотен, а не във високочестотен режим. Ако не стане така, както обяснявам, може да се окаже, че кабелът е сбъркан-случва се доста пъти. Но дали е сбъркан или не, това може да го провери специалист. Възможно е да има дефект и в телевизора, но е по-малко вероятно. Скоро купих същия кабел като Вашия, на който входовете и изходите бяха сложени наопаки.
plambata7
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2010 13:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви ли не комбинации с тоя кабел пробвах и нищо не става Sad А какъв е този нискочестотен режим?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2010 13:10    Заглавие: Отговорете с цитат

plambata7 написа:
...А какъв е този нискочестотен режим?

AV или както е кръстен в конкретния телевизор.
plambata7
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2010 14:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха получи се..Благодаря момчета,всичко е ток и жица,както се вика хахах
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети