Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

JVC AV-21BT8EES

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vassilij
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2010 23:14    Заглавие: JVC AV-21BT8EES Отговорете с цитат

Здравейте. Имам следния проблем с този таралясник и се чудя дали да не го метна в казана, но все пак реших да се пробвам. След включване се получава искрене в шийката на кинескопа (вътре) за около 0,5сек. и генерациите на базата на транзистора на ТХО-то спират. Захранването на ТХО е 115В. Откачих ТХО-то и включих лампа - всичко е ОК със захранването. Закачих ТХО и паралелно включих лампата - пак искра, но по време на искрата лампата засветва сериозно и напрежението се възстановява пак на 115В без генерации. Откачих клипса на КП, запускане - получи се продължително искрене на същото място, но с по-нисък интензитет и след намаляване на потенциометъра за яркост на ТХО искренето спря. Закачих клипса и проблема пак си е на лице. Извадих куплунга за отклонителната система и пак искра. Мисля си, че проблема е ТХО (на Eldor e F02A.0004) или КП-то е глътнало въздух. Ако можете дайте акъл, защото казана ми е много далече. Благодарско предварително!
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 29, 2010 23:32    Заглавие: Re: JVC AV-21BT8EES Отговорете с цитат

vassilij написа:
След включване се получава искрене в шийката на кинескопа (вътре) за около 0,5сек.

Може да го мяташ спокойно.
vassilij написа:
Закачих ТХО и паралелно включих лампата - пак искра!

Тва па що...
vassilij написа:
потенциометъра за яркост на ТХО

Такъв няма.
vassilij написа:
Извадих куплунга за отклонителната система и пак искра.

С тия "метОди за ремонт" съвсем скоро телевизора няма да има само една повреда.
vassilij написа:
КП.

Принципно можеш да се насочиш към сервиз.Ако по пътя към сервиза срещнеш гюм-няма да е голяма грешка и да не стигаш до сервиза....

P.S.А това
vassilij написа:
КП

даже и не знам кво значи.Тук го пишат по стените на едни метални вратички с прозорче същото съкращение-явно Коф-Помпа ще да е....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vassilij
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2010 9:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Уважаеми г-н Bojilov,
нямам претенции, че съм голям разбирач или че имам Вашия опит и затова пиша във форума, а не да ме критикуват и да ми се казва кое как се пише. Ако прочетете някой друг форум за електроника неминуемо ще срещнете съкращението КП - конескоп, кинескопче, ЕЛТ, а това което пишат на малките вартички (обикновено са червени) е ПК - противопожарен кран.
Не желая да коментирам методите си на ремонт или същите на някой друг. Имам мнение за някои сервизи в Бургас за което сам си налагам цензура, а пък другите почти винаги ти одират кожата (възможни са и изключения).
Моля Ви не бъдете толкова крайно критичен към "новобранците", а ако можете помагайте (понякога и от тях има какво да се научи).
Та да се върнем на темата. Има ли смисъл да се пробвам със смяна на ТХО.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2010 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
и да ми се казва кое как се пише.

За това вместо да ми рипаш кат ощипана девственица трябваше да ми благодариш.Че някой е решил да те насочи в какви посоки да се ограмотиш-що е то скрийн,що е то последователно и паралелно свързване на два електронни елемента и т.н.Щото е видно че дори и за тези неща,които се учат в 8ми клас по "Трудово" си нямаш понятие и ги бъркаш.

Цитат:
някой друг форум за електроника неминуемо ще срещнете съкращението КП

Къде това Question Щото аз за 20години не съм го срещал нито веднъж.

Цитат:
Не желая да коментирам методите си на ремонт или същите на някой друг.

Напротив-когато отсрещната страна прави глупости(щото е технически неграмотна и не знае кое какво върши в изходното стъпало за ХО)е нормално да и се каже.Та да спре да прави глупости в опити да гръмне транзистора и да поблагодари.А не да обяснява "какво желаела и кво не желаела да коментира"....

Цитат:
Моля Ви не бъдете толкова крайно критичен към "новобранците", а ако можете помагайте

С кво да помогна повече?Да дойда у Вас да те науча на телевизионна техника,може би Question Каза ти се вече че съществува едно нещо дето му се вика сервиз.И още едно дето му се вика гюм(казан,контейнер,боклуджийска кофа,Recycle Bin).Каза ти се и в каква последователност да ги навестиш.
Айде да стига толкоз.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2010 11:02    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип в кошчето не се води тематична дискусия. Малко подсказка защото не си съвсем "бос": Отпой двата по-тънки кабела от платката на кинескопа (те идват от "врътките" на ТХО). Внимавай краищата им да са на достатъчно разстояние от платка и теб. Включи и ако пак има синьо си направи изводите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети