Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно магнетрон 2M289-M1

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
killcho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2010 13:45    Заглавие: Въпрос относно магнетрон 2M289-M1 Отговорете с цитат

Някой може ли да ми каже в какви граници е нормалното съпротивление между изводите на магнетрона 2M289-M1(до колкото знам това са изводите на "отоплението") при измерване с "омметър"?Кои са моделите с които може да се замести или други негови означения?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 30, 2010 13:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко теми още мислиш да наклепеш за тая микровълнова Question Аман. Evil or Very Mad
Късо между двата на отоплението и безкрайно към корпус.И и да имаш късо между отопление и корпус си има начини как да се отремонтира,които хич и да не е-трябва да са описани във форума стотина пъти.Ама ти си купи магнетрон де-така е по-сигурно че другия път няма да чоплиш неща от които си нямаш хал-хабер.А и да чоплиш ще подходиш с малко мислене и с малко четене.Щото то е много сложно да се сети човек да пусне високоволтовия блок без магнетрона.
Чети това в атача и се ограмотявай преди да си бухнал една шапка пари,за нещо което впоследствие ще излезе че не е проблема в него.Има всичко което ти е нужно вътре.А за ремонт на проходни кондензатори-->търсачката на този форум и на руския монитор.
Дано утре не пусне някой тема за ремонт на котлон. Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2010 12:06    Заглавие: Относно книжката в атача... Отговорете с цитат

Защо не мога да си дръпна книжката? Записвам я на десктопа излизат ми 3 томчета, отварят се до някъде и ме приканва да пусна SMS.Така ли трябва да бъде или нямам някоя програма?До сега такова нещо не ми се е случвало?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2010 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Само един том е архива-5,03МБ и нарочно е тук сложен,а не във файлообменника.Да нямаш някакво spyware в компютъра?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kableman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2010 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам.до сега всички атачи съм си отварял без проблем.Можете ли на пощата ми да я пратите?
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 01, 2010 12:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Пратил съм ти я на мейла.Но най-вероятно все пак имаш някакво spyware или друг зловреден софтуер на компютъра.Свали си Ad-Aware или Spybot S&D и сканирай.

P.S.Загрях за какви "3 томчета" говориш.Не ти и е лицензиран уинрара.
killcho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 15:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за атача Bojilov.
Интересно четиво.Ако сарказмът е начинът да провокираш някой да си размърда "междоушието"-става.
Но аз нямам нужда от размърдване ,а от информация за размърдване ,и за това ти благодаря.
Ако знаеше как работят в сервизите в София и колко си могат хората в тях не биговорил така.(Става дума за по голямата част от тях или поне тези с които съм се сблъсквал)Моля кадърните да не се засягат.
П.П. Не съм изгорил нито един елемент, и не съм хремав.Старая се да не купувам излишни елементи.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Старая се да не купувам излишни елементи.

Ами то това е свързано с четене.Всичко което го пише в книжката,го има и стотици пъти изписано из форума.
Даже и не толкоз с четене,колкото с мислене.В крайна сметка говорим за схема състояща се от 3 чарка на кръст-като дръпнеш буксата на магнетрона става ясно "какво и що" за секунди.И оттам насетне си сменяш диода или се оправяш проходните кондензатори...
killcho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 16:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Ано не разбра ставаше дума за фюз-диода (диоден предпазител).Справка стр.64 от атача.За това ти благодаря!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 16:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Много добре разбрах че става въпрос за него.Но по методите на простичката логика-както и да го погледнеш-не са много причините поради които да гори след няколко секунди.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети