| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kristianvi Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 19:17 Заглавие: проблем с руски генератор |
|
|
Имам проблем със стар военен руски генератор. Не съм сигурен за точната марка и модел, но е произведен през 1969г. Мощноста му с два коня. Аз нищо не мога да му разбера, дори и дали е четиритактов или двутактов, но по пушека съдя, че е двутактов. Но когато го запаля, ми дава само 40 волта напрежение. На единствената отцеляла табела пише, че трябва да прави 3000 оборота в минута, но доколкото "усетих по шума" не ги достига. Освен това от въздушния му филтър тече бензин. Това знам как да го оправя, но тази повреда може ли да повлиае на работата на двигателя?
Мислех си че някъде има жико за газ (тоест, че аз съм виновен че не достига оборотите), но не открих такова нещо. Дали някой може да ми каже има ли такова жило или подаването на газ е напълно автоматични
Благодаря предварително
Последната промяна е направена от kristianvi на Чет Дек 02, 2010 19:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 21:16 Заглавие: |
|
|
| Жило за газ няма,имат рейка от центробежния регулатор към карбуратора. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 0:58 Заглавие: |
|
|
А прекъсва ли или работи равномерно.
Щом тече бензин от филтъра може би не работи добре, мръднала е центровката.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 15:42 Заглавие: |
|
|
lz1wvm, И аз така си помислих. А нещо може ли да е станало на центробежния регулатор? Защото когато загрее, пали трудно и аз си го обяснявам с това, че работи на празен ход. Тоест като лада- като е гореща, без газ не пали.
slav4o.com, Той наистина работи леко неравномерно, но аз мисля че това е от това че работи на много ниски обороти. Тоест че проблема е в подаването на газта. Но не съм убеден. |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
| Виж къде ти е рейката,от там можеш да подадеш газ.Прегледай карбуратора,филтъра,центровка и т.н.Чак тогава гледай центробежния. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 18:06 Заглавие: |
|
|
А може ли това че дава само 40 волта напрежение да се дължи на повреда в самия генератор, а не в мотора?
Последната промяна е направена от kristianvi на Чет Дек 02, 2010 19:40; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 18:14 Заглавие: |
|
|
| kristianvi написа: | | ... дава само 40 волта ток ... |
С волт (V) се измерва напрежение!
Единицата за измерване на ток е ампер (A)!
Моля използвай в този форум поне верните словосъчетания. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 23:07 Заглавие: |
|
|
ами ако има някакво късо вътре е възможно да претоварва двигателя (то поне нищо няма да му стане) но по-скоро е това - малко предварение имаш. Пробвай как е с някакъв товар на изхода на генератора. Но все си мисля, че ако е претоварен едва ли ще работи така. Няма да хвърля бензина обратно. Още повече щом при затопляне пали по-трудно.
А по пушека ако съдиш, че е двутактов, след като си отсъдил, че е такъв, нали не си забравил да му сложиш двутактово масло 20 мл на литър на новия бензин (ако си доливал разбира се )  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 18:53 Заглавие: |
|
|
| Абе щом от въздушния филтър тече бензин и пали трудно при топъл двигател, най-вероятно сместа е прекалено богата и се "дави". Я му виж карбуратора да не би да не му затваря добре клапана и да не може да държи нивото и прелива. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 21:17 Заглавие: |
|
|
сега се сетих като каза eler за сместа този има ли смукач за палене ?
Ние на работата бяхме ползвали един агрегат един два пъти и аз като го палих имаше ръчка "смукач" след като запали се връща иначе на смукач работеше лошо. А загрял си палеше без смукач.  |
|
|
 |
|