|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 22:18 Заглавие: Бягаща светлинка(отново) |
|
|
Търся си схемичка, за да си реализирам бягаща светлинка.
Изискването е само да е простичка и бърза за реализация.
Намерих няколко, но идеята е да мога да ги симулирам първо на програма и или са прекалено трудоемки за чертане и т.н или някои елементите просто ги няма в библиотеките, или просто не "палят", при условие, че всичко е точно както на схемата.
За жалост там за където ми трябва съм ограничен до стара версия на EWB и просто...неприятно...
Такива са изискванията...Първо симулация, после реализация на печатна платка.
Последната промяна е направена от jjjjjk на Чет Дек 02, 2010 0:11; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pvdpepo1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 22:45 Заглавие: |
|
|
и на мен нещо такова ще ми свърши работа ако мога да е симулирам на EWB ще е много добре _________________ Email : [email protected] |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 11:17 Заглавие: |
|
|
Симулирай стандартен CMOS генератор с два логически елемента, на изхода му вържи 4017 (брояч до 10 по схема на Джонсън с дешифратор), на изходите - буфер ULN 2003 и готово. По просто решение не знам дали има.
от тук вече ще си симулираш подходящите стойности |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|