| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 17:41 Заглавие: Монитор BenQ Q7T4 - редува цветове- Решен, но не разбран |
|
|
Оставиха за ремонт този монитор. Както работил- пропушил.
Ремонтиран е преди 6 месеца (не от мен), със същата проява- запушил и изчезнала подсветката.
Отворих го. В едното рамо бяха пробили 2sc5707, полевака, кондензатора 220nF и pf 801.
Гледах за пулсации- няма. Смених транзисторите от подобна платка, кондензаторите и в 2-те рамена с нови. Сложих и фюз.
И "тръгна" подсветката монитора. Но съм .
Монитора светва в бяло, после в червено, зелено и синьо. Така ги редува 3 пъти и минава в st.by.
При следващо запускане, цикълът се повтаря.
Прави го и да е закачен и да не е закачен на компютър.
Струва ми се да е някакъв тестов режим.
Собственикът твърди, че преди да запуши мониторът и да спре подсветката е показвал нормална картина.
В малката платка рових из smd- тата, но всичко е здраво. А нищо не съм правил по нея.
Моля, за идеи или съвет. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина.
Последната промяна е направена от termin_6 на Чет Дек 09, 2010 12:11; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 17:53 Заглавие: Re: Монитор BenQ Q7T4 - редува цветове |
|
|
| termin_6 написа: | ...Монитора светва в бяло, после в червено, зелено и синьо. Така ги редува 3 пъти и минава в st.by.
При следващо запускане, цикълът се повтаря.
...Струва ми се да е някакъв тестов режим..... |
Възможно на матрицата.
Провери връзките към нея. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 18:52 Заглавие: |
|
|
Проверени са. И буксата на лентовия е припоена.
Същата работа.
Софтуерно ми се струва да е объркан.
До ден-два ще намеря работеща платка- само за проба.
Благодаря RC. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 19:24 Заглавие: |
|
|
| Ако има изведен бутон J или I на монитора, провери дали при натискането му на екрана се изписва- burn on, когато към монитора е включен кабела от компютъра. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 20:25 Заглавие: |
|
|
Бутон I има. Реакция при натискане на бутона, като е закачен монитора на компютър- няма.
Комбинации между enter, exit и I, също не помагат.
Не съм чел 24c02. Нито съм пробвал с празна.
Ако някой има bin, моля, да ми прати.
Благодаря ggg3. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 01, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
| А защо не пробваш да ресетираш настройките на монитора, както пише в сервизното? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 7:28 Заглавие: |
|
|
Добре, съгласен съм, че е хубаво да се направи reset. Ама от сервизното не намерих никъде да пише как. Ако някой знае да сподели.
Благодаря, Марио. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 02, 2010 17:08 Заглавие: |
|
|
В сервизното пише, че се натиска едновременно enter и exit и се включва със soft power. Объркал съм се, така се влиза в сервиз, за да се изключи тоя режим. Иначе влиза ли в сервиз по тоя начин? А за нулиране и запис на нови настройки в тая памет, става през d-sub порта с DDC-карта. Имаше и някаква програма под линукс за четене на EDID данните от тая памет, но не помня може ли и да ги записва.
P.S. Тая програма има за нулиране на настройките на монитора по подразбиране, ама трябва да имаш два изхода и да го включиш BenQ-то като втори монитор. Не съм я пробвал. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 03, 2010 9:54 Заглавие: |
|
|
А пробва ли да го закачиш на PC и да стартираш компа ? _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 09, 2010 12:09 Заглавие: |
|
|
Митаче, пробвах кви ли не Фатки и номера-не откинва.
В края на крайщата, мониторчето си замина по живо, по здраво, с друга платка, но ме гложди от какво е станало това и в кое е дефекта.
Със сигурност не е в 24c02 или 24c04.
Съмненията ми остават в RTD2023 ,но доколко са основателни не съм се задълбочавал.
Марио, пробвах всичко, което намерих в сервизното, нямаше реакция и никакво OSD.
Много благодаря за програмата, така и аз не я пробвах, но за вбъдеще сигурно ще помогне.
Момчета, благодаря много за помоща и отделеното време. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
|