Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

BA7V31 и BA7V3N

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 5:07    Заглавие: BA7V31 и BA7V3N Отговорете с цитат

Здравейте! Търся datasheet или аналог на двата транзистора в заглавието. Един приятел ми даде за ремонт лаптоп ACER Aspire 4520series model Z03 дъно DA0ZO3MB6E0 rev.E
Лаптопа не "пали", като се натисне бутона POWER премигват диодите за 1сек. и спира, като се извадят всички несъществени компоненти от лаптопа пак същото, когато всичко си е на мястото, но процесора се извади лаптопа тръгва за 3-4 сек. и тъи като няма процесор спира.Което ме навежда на мисълта че дъното е ок, но някои транзистор на нахранването на процесора е заминал, но не намирам нищо по въпроса освен от един руски форум това :
Цитат:
Acer 4520 не стартует!
Добрый день, подскажите пожалуйста, попал в руки ноутбук Acer 4520 с дефектом "Не стартует". Проявляется он следующим образом, при нажатии кнопки включения загораются индикаторы на секунду и гаснут. Без процессора загораются и не гаснут. Прозвонил цепь питания процессора и нашел, что пробит PQ34 BA7V31. Нигде не могу найти на него манул. Чем его можно заменить?

и това
Цитат:
Нет, это совсем не то. Проблема решена, нашел схему включения микросхемы управления ключами цепи питания процессора и по ней нашел аналоги. После замены все заработало.

MOSFET от някое старо десктоп дъно дали ще стане ?
ако някои може да помогне с нещо ще е добре Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка заминали ли са при теб тия транзистори или ще ги набеждаваме "щото така пише в един руски форум" Question Все си мисля че ще е по-лесно да се проверят....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

ами лошото е че не разполагам с необходимата техника за да ги свалям да ги меря и после да ги монтирам (ремонта ще е в домашни условия) , мислех да сменя и четирите за по сигурно и то с пистолет за горещ въздух . В старата работа с китаиска духалка съм сменил хиляди чипове в почти всички корпуси (само BGA-та не съм пипал) така че имам опит и кураж Smile , а симптомите са точно за прецакано захранване . може би ще кажеш, че може да е от чип-а дето ги клати, но едва ли е от него, защото тои не се товари. Smile
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 16:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Смело твърдение,без да е измерено абсолютно нищо.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 05, 2010 19:34    Заглавие: Отговорете с цитат

С риск да ми премахнат/преместят темата ще кажа, че съдбата е по благосклонна към смелите Smile и за да не съм "бос" в моите твърдения ще дам за пример друга моя тема http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=56520&highlight=emptyspace&topicshow=монитор

Ееее най-обичам да си пиша сам и после да си отговарям, но какво да се прави... неволята винаги помага за разлика от други

BA7V31 => AOL 1414 http://www.aosmd.com/pdfs/datasheet/AOL1414.pdf
BA7V3N => AOL 1412 http://www.aosmd.com/pdfs/datasheet/AOL1412.pdf

също и
BA7V31 => CSD17302Q5A
BA7V3N => CSD17310Q5A

ето и схемата на лаптопа: http://www.ziddu.com/download/12444574/Acer_4520.pdf.html
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети