|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emptyspace Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 5:07 Заглавие: BA7V31 и BA7V3N |
|
|
Здравейте! Търся datasheet или аналог на двата транзистора в заглавието. Един приятел ми даде за ремонт лаптоп ACER Aspire 4520series model Z03 дъно DA0ZO3MB6E0 rev.E
Лаптопа не "пали", като се натисне бутона POWER премигват диодите за 1сек. и спира, като се извадят всички несъществени компоненти от лаптопа пак същото, когато всичко си е на мястото, но процесора се извади лаптопа тръгва за 3-4 сек. и тъи като няма процесор спира.Което ме навежда на мисълта че дъното е ок, но някои транзистор на нахранването на процесора е заминал, но не намирам нищо по въпроса освен от един руски форум това :
| Цитат: | Acer 4520 не стартует!
Добрый день, подскажите пожалуйста, попал в руки ноутбук Acer 4520 с дефектом "Не стартует". Проявляется он следующим образом, при нажатии кнопки включения загораются индикаторы на секунду и гаснут. Без процессора загораются и не гаснут. Прозвонил цепь питания процессора и нашел, что пробит PQ34 BA7V31. Нигде не могу найти на него манул. Чем его можно заменить? |
и това | Цитат: | Нет, это совсем не то. Проблема решена, нашел схему включения микросхемы управления ключами цепи питания процессора и по ней нашел аналоги. После замены все заработало.
|
MOSFET от някое старо десктоп дъно дали ще стане ?
ако някои може да помогне с нещо ще е добре  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 9:32 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка заминали ли са при теб тия транзистори или ще ги набеждаваме "щото така пише в един руски форум" Все си мисля че ще е по-лесно да се проверят.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 05, 2010 16:19 Заглавие: |
|
|
ами лошото е че не разполагам с необходимата техника за да ги свалям да ги меря и после да ги монтирам (ремонта ще е в домашни условия) , мислех да сменя и четирите за по сигурно и то с пистолет за горещ въздух . В старата работа с китаиска духалка съм сменил хиляди чипове в почти всички корпуси (само BGA-та не съм пипал) така че имам опит и кураж , а симптомите са точно за прецакано захранване . може би ще кажеш, че може да е от чип-а дето ги клати, но едва ли е от него, защото тои не се товари.  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
|
|
 |

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|