Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свит растер на Funaj TV-2000A MK6

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cec
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 13:22    Заглавие: Свит растер на Funaj TV-2000A MK6 Отговорете с цитат

Отворих приемника за да възстановя скъсана пътечка на видео входа. Презапоих и скард буксата, тъй като имах съмнение за някои студени спойки и като го пуснах, същият сви растера. Напрежението на захранване на интегралната схема за вертикално отклонение IC204-LA7830 e 27V. Не мога да установя от какво се получи. R307, D230 и C261 са здрави Сменях интегралната схема, въпреки че мислех, че причината не е в нея. Резултата пак същият.

Последната промяна е направена от cec на Вто Дек 07, 2010 13:52; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

По какво е свил така се и не разбира.Трябва да гадаем според това накъде ровиш....Колко е свил-не си казал...Осцилоскоп не си пуснал...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cec
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 14:03    Заглавие: Re Отговорете с цитат

Свил е по вертикал, изображението е около 12-13 см(симетрично-отгоре и отдолу)Мисля, че от посчената схема може да стане ясно къде е свил!
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 14:14    Заглавие: Отговорете с цитат

На мене ми е пределно ясно по какво е свил,само че си има правила как да се оформя заглавието на темата.Без да се измери нещо темата ще се превърне в едно налучкване и нищо повече.Поне поосучи шасито да видиш дали не се влияе от механично въздействие.Все пак преди намесата е работил.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cec
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 14:50    Заглавие: re Отговорете с цитат

Поосуквах го, но не се оправя.Между впрочем шасито е спукано, но така е работило(възстановил съм няколко пътечки които бяха прекъснати с проводничета). И тях съм прозвънил - здрави са.Като че ли е силно свито изображението от средата надолу, а от горе за сметка на това е силно разпънато.Но всичко това в рамките на тези 12-13 см.
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 15:41    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Защо ли си мисля, че и тази тема ще се проточи на 3-4 страници?
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=49243&postdays=0&postorder=asc&start=10&topicshow=SHARP%2037AM-12S%20%ED%E5%20%F1%E5%20%ED%E0%F1%F2%F0%EE%E9%E2%E0%20.
Rolling Eyes
Дефекта е от елементарен, по елементарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Вто Дек 07, 2010 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен 27V,за друго не прочетох да е измерено.При телевизионните ремонти се изполват и други уреди освен метъра.Престани вече с тези 12-13 см.На входа и на изхода на това крайно стъпало как стоят нещата ?
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2010 11:30    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Вече не е ли време да го занесеш в сервиз? СПРИ! http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=173809&highlight=#173809 - това пак беше твое дело. Научи се да не ровиш във всичко което ти попадне.
А на въпроса ти в пощенската ми кутия "Хайе да видим колко е елементарен проблема?" има пак елементарен отговор: След като преди твоята намеса не е имал този дефект как да ти отговоря стандартно?
Задай си въпроса - Какво направих за да се стигне до тук?
Късо? Лоша спойка? Изкъртих елемент или прекъснах пистата му? Разредих по невнимание зареден електролитен кондензатор през ......
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 09, 2010 11:50    Заглавие: Отговорете с цитат

И той хубаво пише по пощите и си трие излагациите из форума
cec написа:
анулирано

Но защо ли не беше толкова активен в триенето и когато спам-ботовете бяха разкрасили форума с цинизми през неговия акаунт,та се наложи аз да ги трия всичките тия простотии Question Twisted Evil
И така случайно да се сещаш че триенето на личните си постове във всеки един форум е забранено(и наказуемо),щото се нарушава структурата на темите и стават безсмислени,като вместо текст в тях седи само това
cec написа:
анулирано

Question
Или сега да ти тръгна пак след задника да ги трия тези теми,щото вече са лишени от всякакъв смисъл(те не че и преди са имали някакъв де)...Щото ако пак трябва да трия май ще е най-добре барабар с темите да замине и присъствието ти в този форум...

И така да усещаш че съм ти напрaвил забележка да си откоригираш заглавието Question Или ние да си правим забележки(кат си нямаме друга работа).Кучетата да си лаят,кервана(темата) да си върви.Ами слeд малко няма да са само забележки обаче Twisted Evil .

P.S.Явно няма да благоволиш да си откоригираш темата,а вместо това ще си продължаваш да ме засипваш на ЛС със скодоумия като това
cec написа:
аз не съм вимовен за това , че сте позволили регистрация с трисимволна парола.

така че катинар.
Evil or Very Mad
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети