| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 13:50 Заглавие: Заместител на Асфалтовия лак |
|
|
И ето...доде и тоз момент...Асфалтовия лак ми свърши и няма в момента от къде да взема. Работя с азотна киселина.
Не искам тиради колко е опасно и т.н защото съм попадал на некачествен железен трихлорид(разреден в тубички) и платката я чаках часове наред, вместо заветните 5-7 минутки.
Разбрах, че с бронзов лак за печки ставало, но той е прекалено течен и просто се разтича насам-натам.
Ако някой знае заместител на асфалтовия лак при работа с азотна киселина или ми каже някоя хитринка как да не се разтича бронзовия лак за печки, ще му бъда благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 14:05 Заглавие: |
|
|
Лак за нокти.Може да оставиш да се изпари разтворителя ако ти е рядък. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 14:09 Заглавие: |
|
|
Не става. Киселината го повдига, образуват се шупли и в крайна сметка нищо не става. Опитах на едно парче текстолит...
2лака опитах и така...
Но лак за печка имам. Ако някой знае как става номера с него, защото до сега не съм го ползвал, а не искам платката да отиде по дяволите. |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 14:33 Заглавие: |
|
|
А защо не опиташ да разтвориш малко асвалт с бензин или кореселин ...
Аз така си го правя , когато няма по магазините . _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 14:35 Заглавие: |
|
|
| Защото нямам? |
|
|
 |
jonov Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 14:47 Заглавие: |
|
|
Ако видиш тия дето кърпят дупките - вземи от тях или ако имаш под ръка някой стар стабилизатор за телевизор  |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 14:50 Заглавие: |
|
|
Добре бе, никой ли не е работил с лак за печка или не знае заместител на асфалтовия лак?
Не, асфалт нямам, няма от къде да взема в момента, нито пък около мен има кърпячи на дупки.  |
|
|
 |
mironski Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2008 Мнения: 121 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 19:01 Заглавие: |
|
|
Навремето , като ученик , си правихме рапитографи от медицински спринцовки за редките течности при полагане на писти.
В иглата се вкарва карфица , изрязана да се показва малко и при допир по повърхност пуска течността.
И рапитограф става , но чистенето е божа работа .
А лака за печки, беше от черния. Не знам дали все още има от него по магазините. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 19:11 Заглавие: |
|
|
Това с лака за нокти го казах защото съм го правил преди години.И си издържаше на азотна.. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 11, 2010 19:25 Заглавие: |
|
|
Да, и аз съм чувал, че става.
В момента пуснах парче текстолит с паста за печка(Щъркел) и лак за нокти.
И този път ми се струва, че в частта с лак се образуват шупли, но много по-малко тъй като този път намазах 2 слоя един след друг. |
|
|
 |
|