|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 12:40 Заглавие: Samsung SP47W3HFX след 15-тина минути свети само синия цвят. |
|
|
Телевизора има някакъв неясен проблем с единия цвят. Искам да кажа, че клиента не можа да го обясни. И понеже това нещо не подлежи на носене, ще ходя да го гледам на място. Повече ще пиша след като видя какъв точно е проблема на телевизора.
Нямам опит с прожекционните телевизори. Искам да кажа, че не съм гледал такъв и не зная каква яркост и контраст трябва да има картината, но този определено ми се струва малко блед.
Проблема е, че в началото, когато се пусне, картината си има цвят, но през няколко секунди през екрана преминава смущение като от проискряване. А като поработи известно време (10-15 минути) на екрана остава само синия цвят. Другите два изчезват.
Както беше посочил един колега в друга тема за прожекционен телевизор - вътре не можеш да бръкнеш, и не можеш да мериш докато работи.
Жената ми каза, че мъжът и е казал, че телевизора е изцъкал (или изпукал). Тя не е била там в момента. Пред мен не го направи, макар да поработи пред мен повече от час.
Утре сутринта се захващам да изучавам схемата му. Някой, ако е имал подобен проблем, нека сподели. Утре сутринта ще ровя и темите във форума, дали нещо няма да ми свърши работа. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!!
Последната промяна е направена от Jet на Пет Дек 17, 2010 10:09; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 13:11 Заглавие: |
|
|
Шасито е J52A
| Jet написа: | | като видя какъв точно е проблема ... |
Може да зависи как си го оставил последния път  |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 1:48 Заглавие: |
|
|
emoome - предишния път имаше прекъсната писта. Друго не съм му пипал. Като оправих пистата телевизора си заработи от раз. Това, което сега ми описа клиента беше, че синия цвят размазва, но в същност синия си стои нормален, като го гледам, а изчезват зеления и червения. На тръбите свети по един пръстен, съответно с цвета на всяка от тръбите, и това светене не се променя преди да изчезнат, и след като изчезнат зеления и червения цвят. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|