|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blondster Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 12, 2010 22:53 Заглавие: Аларма Giordon - проблем ? |
|
|
Здравейте на всички имам един въпрос :
Алармата е модел GIORDON G686A - не мога да си намеря схемата от кутийката , в която продават алармата - на повечето GIORDON аларми
yellow - е за управление на релето / блокировката / и би трябвало на него да ми излиза " - " при активирана аларма , но на мен ми идва " + " - какво може да е станало ?
Мерси ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 8:30 Заглавие: re |
|
|
| Цитат: | | при активирана аларма , но на мен ми идва " + " - какво може да е станало ? |
Как да ти доде + , като там идва -  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 9:22 Заглавие: |
|
|
Ами вероятно плюса идва през бобинката на релето,защото буферът е скапан и не пуска маса.Виж трябва да има една ИС 2003-ако е на цокъл,вземи я смени да видим дали няма да се оправи.Струва стотинки.... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 12:14 Заглавие: |
|
|
Потвърждавам изказаното предположение на Ditronix за релето.
2003 не е на цокъл, но пак се сменя, но ме съмнява да е згаряла.
Най-вероятно неправилно мери!?
Не се разбира от написаното, има ли физическо проявление за дефект или не, т.е. сработва ли релето, при активирана аларма и КК on или не.
Новокупена ли е тази аларма, работила ли е, не е ли, монтирана демонтирана ?
И когато се прави измерването, се маха релето от цокъла му. КК е off.
Къде се закача черна и червена сонда да се пояснява ли? _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
blondster Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 20:09 Заглавие: |
|
|
алармата е чисто нова , но за втори път я монтирам лично аз / това става в рамките на 2 дни / - първия път не съм я монтирал аз .
релето не сработва при активирана аларма !
ще я погледна и утре може би ще купя ИС 2003 да го сменя да видим !
благодаря !
Значи има един - ULN2003AN - за този ли става въпрос ? |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 8:50 Заглавие: |
|
|
Бе за него става въпрос,ама като е нова,нещо ме съмнява да е повредена схемата.Имай пред вид,че релето сработва само когато алармата е задействана и подадеш контакт-дано си разбрал това.Иначе когато си е в режим на охрана и е спокойна,релето НЕ Е задействано! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
blondster Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 19:21 Заглавие: |
|
|
смених инт.схема и всичко вече е ОК - така се поврежда при неправилно свързване на релето - може първия път да е монтирана грешно и за това да са я свалили ! иначе е чисто нова !
мерси още веднъж !
може да се затваря !!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2010 11:58 Заглавие: |
|
|
| blondster написа: | | ...така се поврежда при неправилно свързване на релето... |
Да, бе, да. Повярвах ти...
"Утре" ще те прочете някой и ще вземе да ровичка из платката...
Би ли споделил на л.с. (за да не ангажираме форума), какво е било неправилното свързване на релето, породило това мистериозно дефектиране на 2003 и то само в една точка.
Не за друго, просто съм скептик. И както се досещаш имам причина.
Но ако искаш, постни и в темата, за да се знае, какво да не се прави като се поставя аларма.
Или май просто си открил къде и как се връзва релето.  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
blondster Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 0:20 Заглавие: |
|
|
незнам от какво е дефектирала "2003" , но я смених и всичко си тръгна - няма да се "хабя" да те убеждавам , че е станало , защото няма смисъл .преди време имах пак такава аларма GIORDON и пак не и работеше релето още при монтажа - това се е случило 2 пъти от 60,70 примерно . не знам от какво се е получило !
но все пак мерси за точната диагноза ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 25, 2010 13:59 Заглавие: |
|
|
Позволявам си да повдигна пак темата, щото собственикът ми е писал на лични, а темата е "Аларма Giordon - проблем ?"
От заглавието не става ясно какъв е проблемът. Нито какъв е автомобила.
"Колега", доколкото разбрах болката е че: "...врата остава отворена - давам на контакт и мигачите започват да мигат без да спират . паля колата и пак си мигат -
немога да си го обесня при положение , че бутона е затворен / вратата отворена / и подава " - " какво се променя като дам на контакт ? "
1. При тази аларма, разлика между подаден контакт и подаден стартер няма.
2. Aко мигачите се включват при отворена врата, без да е даден контакт, то на кабела ACC към алармата, има неправомeрно +12 V.
Тука пак може да имаш нещо общо с релето.
3. Ако колата е на контакт, вратите са затворени, мигачите остават работещи, провери преден и заден капак.
4. Ако не е от тях и пак продължава мигането, прекъсваш кабела между бутона и алармата.
5. Ако с този прекъснат кабел, аварийните, продължават да мигат, откажи се да монтираш аларми.
На всички изброени точки, има подточки, само 5-тата е абсолютно категорична.
"Колегаа", за никой не е тайна, че ти 60-70 аларми само си сънувал, че си монтирал. Това едно.
Второ : ти се опитваш да качиш аларма на твойта си кола или на комшията. Да ти кажа ли що?
И трето : на драго сърце искам да ти помогна, ама кат си хал хабер...
Коледните пожелания са ти на л.с. И не се сърди. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|