Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Toshiba 21v13b-няма звук
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 14, 2010 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво ли ще е, ако сигналът от 11кр. на STV- бъде подаден на bg/dk платка звук от Търново ... . В смисъл не решение, а тест Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Дек 14, 2010 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Късно отговарям ,но чак сега имах възможност да пиша .Пав филтъра е К9*** -не съм в сервиза сега и пиша по спомен ,утре ще му напиша пълния номер но е свален от стерео шаси 11ак30 със същото STV2248.Eмо,и да си правя експерименти с платка от търново какво ще докажа ,писах по-горе че при промяната на сервизните настройки за стандартите мисля че на клетка 0А ако не бъркам излиза звук на 55 извод на ств-то ,затова и за проба го смених -да не е FM изхода да е повреден но няма разлика.Как мога да разбера дали е повредено MSP-то ,то с това управление по шина не знам как да го проверя ,пък и е смд с 1000 пина и смяната му зор даже и да имах друго за проба.

Пав-а който съм сложил е К9356М,трябва да стане защото го свалих от стерео шаси 11AK30 и там е само за звука ,другия за видеото е К3958М
Върнете се в началото
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

След не знам кой път вече пренареждане на кодовете в сервизното,звука дойде на BG .Отново наредих така както е по таблицата на Митко и заработи на единия стандарт,преди това да не съм пробвал със стария пав ли Confused направо бях се объркал от проби .Сега обаче неще да свири на DK ,къде ли не закачах звукарката ама не иска,между другото установих че руснаците бъркат за клетка 0А-тя показва стандартите на менюто и уж ги сменяш ама това е само на менюто ,иначе не променя нищо по системите.Има друга клетка която действително превключва стандартите но коя е не можах да открия след милион коригирания днес.Как може да стане и на DK да свири че бактисах от него,между другото лови само на дециметров но клиента не се притеснява от това защото там били програмите на неговата кабелна които предимно гледал.
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 18:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз предлагам, да си изтеглиш сервизното за 21V13F видях че го има, да сложиш празен памет чип и да изпълниш инструкциите в сервизното при смяна. Не се знае какво остава в него. Поне аз така бих опитал.
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще го пробвам утре само да тръгне с празна памет и да мога да влязя в сервизното и ще пиша.Митко,това сервизно еднакво ли е с този модел защото единия завършва на B а другия на F?Въобще възможно ли е и двата стандарта да се изкарат едновременно ,на всичкото отгоре и точно сега руския монитор е в някаква реконструкция и не може да се влиза във форума Confused
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

След като (..ако..) на 11кр. излизат и двата стандарта FM, то би трябвало да може там да се приложи съответната конверторна приставка(за другия стандарт).
Върнете се в началото
mitachi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

sword написа:
Митко,това сервизно еднакво ли е с този модел защото единия завършва на B а другия на F?

Буквата отзад означава за къде е правен телевизора. Не знам защо са ти руските сайтове? Аз видях, че документацията я има качена тук
Верно, че са различни процесорите(не знам каква е, може само да е в езици които подържа)? Ама аз все пак бих опитал.
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Емо ,как ли не пробвах със звукарката ама не ще .Може би и ств-то нещо се ограничава по шина -прехвърлих всички карантийки(за аудио ,за видео) от стерео 11ак30 на този и не тръгва ,според мен щом на вестелското става да има всички стандарти и тука трябва да има начин.Мислех си за квазипаралел ама всички казват че кофти ставал звука и го отхвърлих като вариант.От три дена го ровя и ту го почвам ту някой друг клиент идва с телевизор и пак го оставам а по това време всички ги бързат и искат да стане веднага и почнах да изперквам и за това явно нещо съм пропуснал преди това за да изкарам BG Confused На вестела също има едни гадни кодове ама тях ги имам ,само че на тази тошиба са в друг вид и номера е да е намери коя клетка е за стандартите.При друг бин нито 5.5 нито 6.5 звукарки на 11 или 13 крак подкарват звука .
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 15, 2010 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе не знам. Имам чувсвото, че се уплиташ сам. Отмори Very Happy
emoome написа:
Качвам схемата, виж

"Не хапе и не лови ток"
Успех!
Върнете се в началото
sword
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 16, 2010 10:05    Заглавие: Отговорете с цитат

С празна памет показва бял екран и няма осд ,също не реагира на бутоните на панела и няма как да се коригира сервизното .Пробвах да ресетна паметта с VOL- и 1 ,след въвеждането отново на кодовете от таблицата на Митко положението е същото. Човека мина преди малко да провери накъде вървят нещата и като разбра че има на BG си го взе да гледал така за празниците и каза че ще го донесе след нова година да го мъча пак за DK. Ще продължа темата като ми го донесе пак,ако го донесе де ,щото и пари не му взех и оставихме като направя и DK тогава да плати.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети