| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bgpit Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:10 Заглавие: Проблем с шум от лсд монитор и телевизор |
|
|
Не съм сигурен дали пиша в правилния раздел и предварително се извинявам, ако не е така. Търсих подобни теми, който могат да ми помогнат, но не намерих решение на проблема ми. Имам лсд монитор и лсд телевизор Самсунг. Наскоро си смених дограмата и в момента съм със страхотна шумоизолация. Снощи преди да си легна ми направи впечатление, че изгасения телевизор издава един много тих и дразнещ шум. Не съм сигурен дали е високочестотен или нискочестотен, но наподобява звук от колони, когато на на режим "mute" само, че по-дразнещо и по-тихо...сякаш директно ти бърка в мозъка! Днес установих, че същият този шум се издава и от монитора ми. Понеже са на 1 контакт реших да сменя контакта на телевизора, но звука си остана. Не са в гаранция затова се чудя какво да правя. Не ми се иска всяка вечер преди лягане да гася разклонителя. Има ли начин за отстраняването на проблема без намеса на майстор или дали по принцип се издава този шум от лсд уреди било то нови или стари? Да си купувам ли тапи са уши, защотото е твърден студено, че да отварям прозореца ? Мерси предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 15, 2010 21:38 Заглавие: |
|
|
Без намесата на техник няма да се размине Звука идва от импулсното захранване на уредите ... С леки модификации на импулсното трансформаторчето може и да се намали дразнещия звук. |
|
|
 |
bgpit Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 15, 2010 22:46 Заглавие: |
|
|
| Нормално ли е да е така? Има ли проблем в самата техника? Освен неразположението на ушните ми миди има ли друг реален проблем до който може да доведе това "жужене"(са самото ухо или нещо подобно)? Дали има нещо което мога да напрвя реално аз или наистина само техник може да пооправи проблема(доколкото разбирам само ще се намали дразнещия звук)? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2010 0:16 Заглавие: |
|
|
| bgpit написа: | | Нормално ли е да е така? Има ли проблем в самата техника? |
Няма как да ти се отговори на този въпрос.Щото не си дал повече подробности,а и няма как да ги дадеш-марка и модел на уредите и най-вече вид и интензитет на звука.
| bgpit написа: | | Освен неразположението на ушните ми миди има ли друг реален проблем до който може да доведе това "жужене"(са самото ухо или нещо подобно)? |
И на този въпрос не може да ти се отговори еднозначно.
| bgpit написа: | | Дали има нещо което мога да напрвя реално аз или наистина само техник може да пооправи проблема |
Ти не можеш да направиш нищо.Освен да ги изключваш нацяло или да ги занесеш на техник,който да чуе и прецени дали е нормално за конкретния модел.Съответно ако е повреда-да я отстрани,ако е нормално-да се опита да го понамали.При положение че звука е "много тих" и се е появил "след поставянето на изолацията"-по-скоро клоня към второто.
Пий по една малка ракия вечер преди лягане и няма да го чуваш.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2010 14:06 Заглавие: |
|
|
| Утре други ден ще чуеш жужене и от енергоспестяващите лампи ,но няма как ! С годините обаче ще отслабва ,не бой се ! |
|
|
 |
ka2009 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2010 23:04 Заглавие: |
|
|
| И гаранция че, до една две седмици ще получиш невключващо устройство. |
|