|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Дек 15, 2010 22:17 Заглавие: Re: Развитието на проблема |
|
|
| eler написа: | | Да напиша все пак как се развива проблема:... |
Виж сега не знам защо ти мига лампата за маслото. Лампите според мен са направени да мигат за да се разбере, че работят. Само, че лампата за маслото винаги се разбира, че работи тъй като тя би трябвало да свети когато не си запалил, защото на всеки нормален двигател няма налягане на маслото докато е изгасен. При всички коли които съм карал е било така (естествено не и на вартбурга, но там е съвсем друга работа.. ) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2010 13:13 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | ...давам на контакт и въпросните лампи пак не мигат, а светят постоянно. Връщам контакта, нищо не пипам и свалям акумулатора да го заредя със зарядното... |
Това което искам да попитам е:
Когато е правен този опит, в момента когато "въпросните лампи...светят постоянно" и преди "Връщам контакта, нищо не пипам..." , пробвано ли е, дали стартера върти или само си установил, че лампите не мигат и си свалил акумулатора.
Защото ако стартера е завъртял, няма как причината за ефекта с лампите да е акумулатора.
Принципно, предположенията за алтернатор, при спадане на капацитета на акумулатора, са съвсем на място, но при посочените измервания :
"При работещ двигател е около 14.4 волта ( с много консуматори около 14.3 волта).", отпада като възможност.
И се корегирам, че твоето табло няма процесор. Заблудил съм се и се извинявам.
И пак проби с датчикът за налягане на маслото трябва да се правят.
Това е най-подходящата отправна точка, според мен. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2010 18:12 Заглавие: |
|
|
| termin_6 написа: |
Когато е правен този опит, в момента когато "въпросните лампи...светят постоянно" и преди "Връщам контакта, нищо не пипам..." , пробвано ли е, дали стартера върти или само си установил, че лампите не мигат и си свалил акумулатора.
|
Не съм пробвал да паля, но предполагам, че ще върти. Бях решил да зареждам акумулатора поради това, че идват големи студове, а не че има проблеми. Просто профилактично. Две поредни зими отначало не го бях зареждал със зарядното и все се случваше в някоя студена сутрин да не може да превърти. От както го зареждам профилактично веднъж годишно преди студовете няма проблеми и в най-студените дни. А с лампите за момента съм се отказал да се занимавам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|