| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 9:06 Заглавие: Търся потенциометър за оборотите на AEG Vampir |
|
|
Търси се такъв потенциометър като на снимката или може направо платката с потенциометъра. Проблема е, че не мога да намеря такъв с съответния отвор в който влиза врътката. Пък не ми се иска да преправям. Самия потенциометър е 250К.
П.С. Извинявам се за лошото качество на снимката от телефон е. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 9:31 Заглавие: |
|
|
Мястото на снимките не е там където си ги сложил То това и трудно може да се нарече "снимка".Търсиш някакъв дето да бил с точно същия шлиц,само че като гледам тая снимка ще ми трябва доста богата фантазия за да го видя какъв е.А и я намериш баш същия,я не намериш.С помощта на ръце два броя,растящи от подходящото място на тялото, няма да е проблем да сложиш къв да е със същата или близка стойност и габарити. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 14:18 Заглавие: |
|
|
| Виж каталога на Комет стр.163 ,PT15 на Piher ,има ги и в Пулсатор . Трябва да се провери за правилното положение на шлица при дадена стойност на потенциометъра ,има няколко варианта . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 14:39 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Трябва да се провери за правилното ..... |
Тоа зор.. А какъв е потенциометъра / линеен, логаритмичен/ ? Сигурно по оригиналния има надписи , ако не -с омметъра ?
Иначе "с двете ръце..." ако потрябва ще пречертае скалата и се приключва с VAMPYR -ЪТ  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 16:58 Заглавие: |
|
|
Има и по прост начин ,разглобява се стария и се почиства ,евентуално се ремонтира използвайки части от новия ( съпротивителната основа например) Иначе е доста тъпо ,като пъхнеш копчето в шлица и при намален докрай регулатор да показва примерно средата на скалата . Emoome ,ти така ли ги гласиш телевизорите ,ако нямат цвят - с флумастер зелено отдолу ,розово по средата и синьо в горния край на екрана и айде да гледат цветно ?  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 17, 2010 23:04 Заглавие: |
|
|
По тая тема писах съвсем сериозно! И ще ни смъмрят само заради тебе
-да почистиш износен съпротивителен слой на тример ?
-да сглобиш потенциометър от частите на някакви си други два ?
...
Що се отнася до тв-тата - не е никЪв проблем > QUATRON, в ярко жълт фон, за Миньорци, мнООго Синьо /или само/ за фенове и ценители на НАЙ-ДОБРЕ представилия се Български отбор в Йевропъта и тн, и тн ; сега приемам поръчки за монтаж на канелки /за КОЛЕДА/ !
Жа издам тайната > монтират се странично на тв-то. Подходящи са съвременни 29-ки, дето кутията вътре им е празна като междузвездното пространство... Спокойно вътре се сбира 10-литров "резервоар" за ...вино, примерно ...
Само да има кой ...да плаща
уффф да доуточня, понеже писах за "фон" ---нееее . Всичко в ярки цветове на фона на блек-тринитрон  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2010 6:29 Заглавие: |
|
|
В понеделник 0888611340 , че до тогава ще ми изветрее какво да потърся в сервиза . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2010 10:57 Заглавие: |
|
|
emoome написа : | Цитат: | ELP написа:
Трябва да се провери за правилното .....
Тоа зор.. Wink А какъв е потенциометъра / линеен, логаритмичен/ ? Сигурно по оригиналния има надписи , ако не -с омметъра ? |
Това ли е сериозното писание ,да знам . Ако беше виждал изобщо такъв потенциометър ,щеше да знаеш ,че няма никакъв надпис определящ типа му ,те са линейни .
emoome написа : | Цитат: | -да почистиш износен съпротивителен слой на тример ? Razz
-да сглобиш потенциометър от частите на някакви си други два ? Razz |
Никъде не съм писал ,че слоя е износен ,това си е твое предположение ,не ми слагай своите мисли в писанията
Да сглобявал съм от 2 потенциометъра 1 и е ставало ,друг е въпроса дали ръцете ти растат от правилното място или не !
Модерирано от RC
ELP, вземи най-накрая и разучи как се пиолзват таговете.
Много по-лесно е от начина по който го правиш.
Така с начина който ползваш е пълна каша  |
|
|
 |
|