Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ при избор на домофонна система
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Системата с електромагнит държи вратата ЗАЛЕПЕНА към него.Тоест електромагнита е под напрежение винаги освен при отваряне.Когато спре тока хората свободно си влизат и излизат Very Happy Very Happy Very Happy и най -важното НЯМА МЕХАНИЧНИ ТРИЕЩИ СЕ ЧАСТИ. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Такава врата просто няма брава а само дръжки Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Само за информация.
Във фирмата ползваме по-скъпа цифрова система DSC за вход през няколко точки с карти на Motorola. Могат през PC да се програмират нивата на достъп на съотъветната карта.
За почти 10 години работа най-честите проблеми са свързани с магнитните брави - устройството разпознава картата, чува се щракане, но бравата не се задейства. Другият проблем е механичната повреда на самата карта, която е с размери на кредитна и дебелина около 3мм. Ако по невнимание я сложиш в задния джоб или някъде, където да се пречупи - картата се сменя.

Относно домофонната система в нашия блок - заедно с нея бяха монтирани сензори за движение, свързани към осветлението на съответния етаж. Много отдавна, да не напиша никога не са работили автоматите на стълбищното осветление, така, че захранването е пуснато постоянно към осветителните тела. На входната врата имаме два - отвън и отвътре и няма проблеми с осветяването. Само трябва да се настрои на поне 10s светене, защото по-малкото е недостатъчно.
А и да не забравите да монтирате автомат за затваряне на вратата!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zdraveza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

до sacho:
Все още не е отхвърлена напълно възможността да се монтира и четец за карти/чипове. Единствената спънка тук е, че за него ще искат 310+ лв, което не са малко пари, и отделно трябва да се съберат средства за чипове, за да се доставят и програмират наведнъж, защото при всяко допълнително повокване се заплаща 20лв.
Проблема с резервния патрон е решен по следния начин: закупени са два патрона, като единият е пренареден, за да се отварят и 2-та с един и същи ключ(цена на услугата 17лв.). Вторият патрон се държи за резерва разбира се. Иначе да не дава господ клечки и топлийки набутани в бравата!!! Sad
Чипа наистина е 4лв, а ключ дубликат е 2 лв, но в блока, докато се събираха пари за изкарване на копия от ключа, хората дори правеха на въпрос защо стойността му е цели 2лв, а не 1.80 (можеш да си представиш за какво скъперничество става дума). Затова тези 4лв. напрово изглеждат космическа цена за доста хора Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad .

до RC:
Входната врата на блока ни е добре осветена (има монтирани ключ за осветление и осветително тяло отвън). Механичното отваряне с ключ няма да отпадне, защото не искаме да слагаме UPS за случайте, когато токът спре. За разлика от електромагнитното затваряне(както е при sancho), при спрян ток вратата ще си остане затворена!
Съгласен съм с твърдението, че влизането посредством чип е бързо и приятно, но не е ли същото да се въведе един код на таблото и пак да се влезе толкова лесно? Тогава защо да се дават допълнителни 310+ лева?
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2010 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Чипа наистина е 4лв, а ключ дубликат е 2 лв, но в блока, докато се събираха пари за изкарване на копия от ключа, хората дори правеха на въпрос защо стойността му е цели 2лв, а не 1.80

RFID карти и ключодържатели в Комет колко щеш под 1 долар парчето . Ключове за над 50-100 в София съм вадил на 1,50 .Карточетците се движат между 70 и 130 лева ,без захранващия блок .
Върнете се в началото
zdraveza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2010 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

до ELP:
Посочената от вас марка "RFID" за съжаление нищо не ми говори. А от AUDIO и от Балканбит заявиха, че ако се използват устройства(четец) и/или чипове на друг производител не могат да гарантират тяхната безпроблемна работа. Следователно трябва да се пренасочим изцяло на RFID, а с тях нямаме абсолютно никакъв опит.
Посочената ни цена за закупуване на контролер за безключов достъп е 180 лв. За захранващ блок искат 65 лв, а за монтаж и настройка:122лв.
Ако може да ми пратите координати, къде може да си изкараме ключове за по 1.50лв парчето, защото двата ключарски магазина в квартала ни искат по 2лв(може на лично ако прецените, че ще представлява реклама).
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2010 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Zdravec RFID не е марка ,а технология ,по която работят почти всички карточетци за достъп ,сега ако ви ашладисват за 1 траф и 12 V изправител да платите 65 лв. ,естествено че ще ги дадете ,тъй като явно не сте в час с електрониката ,но не ми пускайте тези цени ,като дадени от бога. Карточетеца отделно го продаваха същите Балканбит за 70-80лв. ,но това не е устройство "Plug and play" ,трябва да се монтира и настрои ,така че труда е което оскъпява нещата ,това исках да кажа. И въобще този форум не е от типа направи си сам ,така че не очаквай пълни подробности по темата "Как да си направя пропускна система " нали питаше за мнения за домофонни системи !
Върнете се в началото
zdraveza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 21, 2010 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP, очевидно не съм на "ти" с електрониката, в часнтост домофоните, и точно затова съм пуснал тук тема, за да получа съвет коя от двете фирми да предпочетем. А изборът ни е ограничен конкретно до Audio и Balkanbit, защото те са най-често срещаните в квартала, следователно би трябвало да са добър избор. Цените не съм ги посочил като "дадени от бога", а само да покажа какви пари ни искат!!! За труда също съм посочил колко се заплаща! От страна на пишештите тук очаквах коментари за двете фирми; за цената, която мн искат и евентуално съвети коя да предпочетем. Но за съжаление или никой няма опит с Балканбит и/или AUDIO, или не иска да сподели. Surprised
ELP, oчевидно не сте чели, това което съм писал, защото никъде не искам някой да ми каже кое как да си направя Idea Определено след като искам да ми сравнят 2 марки, ще купуваме от тях готова продукция придружена с монтаж, а няма да си правим самоделки Mad !
Единствено съм си позволил да комнетирам какво да бъде включено в новото табло и дали ще има смисъл от него(контролер-а за безключов достъп)!?
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Вто Дек 21, 2010 15:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен по добре ще е ако проучиш от съседи от форума от познати коя фирма е по-коректна относно гаранциите които дава.Елементата база с които ще е направена домофонната система бъди сигурен че ще е една и съща.После виж коя фирма каква гаранция дава -при еднакви други условия.А и според мен в момента със всякаква техника "си слагаш главата в торбата" пък каквото излезе. Sad.
Върнете се в началото
zdraveza
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 21, 2010 17:17    Заглавие: Отговорете с цитат

bvgdzk, съгласен съм с теб! Освен форума се разпитват и жувищите в кооперациите, където има монтирани горепосочените марки домофонни системи.
И двете фирми дават еднаква гаранция по договор:2 години. Едниственият проблем е, че офертата на Балканбит е с 900 лв по - евтина от предлаганата такава от страна на AUDIO. Наистина таблото на AUDIO изглежда по-добре(лична преценка), на пък и разликата в цената е значителна и тя ни изумява. Как може две фирми предлагащи еднороди продукти да имат такива разминавания в цената? Логичният отговор би бил, че високата цена носи със себеси и високо качество, но дали наистина е така? Това е въпросът!
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Сря Дек 22, 2010 8:06    Заглавие: Отговорете с цитат

zdraveza

Преди много години когато започна да се появява южнокорейската техника на нашия пазар гледам 2 телевизора с едни и същи възможности единия японски другия корейски но разликата в цената беше в пъти поголяма в полза на японския.Питам търговеца "ЗАЩО ТАКА" а отговора му беше "ЗАЩОТО ЯПОНСКИЯ Е НАЛОЖИЛА СЕ МАРКА А ЗА КОРЕЙСКИЯ КОЙ Е ЧУВАЛ" Wink
В живота човек работи 10 години за ИМЕ след това името РАБОТИ за него Idea Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети