|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:31 Заглавие: |
|
|
Системата с електромагнит държи вратата ЗАЛЕПЕНА към него.Тоест електромагнита е под напрежение винаги освен при отваряне.Когато спре тока хората свободно си влизат и излизат и най -важното НЯМА МЕХАНИЧНИ ТРИЕЩИ СЕ ЧАСТИ. Такава врата просто няма брава а само дръжки  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:36 Заглавие: |
|
|
Само за информация.
Във фирмата ползваме по-скъпа цифрова система DSC за вход през няколко точки с карти на Motorola. Могат през PC да се програмират нивата на достъп на съотъветната карта.
За почти 10 години работа най-честите проблеми са свързани с магнитните брави - устройството разпознава картата, чува се щракане, но бравата не се задейства. Другият проблем е механичната повреда на самата карта, която е с размери на кредитна и дебелина около 3мм. Ако по невнимание я сложиш в задния джоб или някъде, където да се пречупи - картата се сменя.
Относно домофонната система в нашия блок - заедно с нея бяха монтирани сензори за движение, свързани към осветлението на съответния етаж. Много отдавна, да не напиша никога не са работили автоматите на стълбищното осветление, така, че захранването е пуснато постоянно към осветителните тела. На входната врата имаме два - отвън и отвътре и няма проблеми с осветяването. Само трябва да се настрои на поне 10s светене, защото по-малкото е недостатъчно.
А и да не забравите да монтирате автомат за затваряне на вратата! |
|
|
 |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 20:06 Заглавие: |
|
|
до sacho:
Все още не е отхвърлена напълно възможността да се монтира и четец за карти/чипове. Единствената спънка тук е, че за него ще искат 310+ лв, което не са малко пари, и отделно трябва да се съберат средства за чипове, за да се доставят и програмират наведнъж, защото при всяко допълнително повокване се заплаща 20лв.
Проблема с резервния патрон е решен по следния начин: закупени са два патрона, като единият е пренареден, за да се отварят и 2-та с един и същи ключ(цена на услугата 17лв.). Вторият патрон се държи за резерва разбира се. Иначе да не дава господ клечки и топлийки набутани в бравата!!!
Чипа наистина е 4лв, а ключ дубликат е 2 лв, но в блока, докато се събираха пари за изкарване на копия от ключа, хората дори правеха на въпрос защо стойността му е цели 2лв, а не 1.80 (можеш да си представиш за какво скъперничество става дума). Затова тези 4лв. напрово изглеждат космическа цена за доста хора .
до RC:
Входната врата на блока ни е добре осветена (има монтирани ключ за осветление и осветително тяло отвън). Механичното отваряне с ключ няма да отпадне, защото не искаме да слагаме UPS за случайте, когато токът спре. За разлика от електромагнитното затваряне(както е при sancho), при спрян ток вратата ще си остане затворена!
Съгласен съм с твърдението, че влизането посредством чип е бързо и приятно, но не е ли същото да се въведе един код на таблото и пак да се влезе толкова лесно? Тогава защо да се дават допълнителни 310+ лева? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2010 15:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Чипа наистина е 4лв, а ключ дубликат е 2 лв, но в блока, докато се събираха пари за изкарване на копия от ключа, хората дори правеха на въпрос защо стойността му е цели 2лв, а не 1.80 |
RFID карти и ключодържатели в Комет колко щеш под 1 долар парчето . Ключове за над 50-100 в София съм вадил на 1,50 .Карточетците се движат между 70 и 130 лева ,без захранващия блок . |
|
|
 |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2010 15:54 Заглавие: |
|
|
до ELP:
Посочената от вас марка "RFID" за съжаление нищо не ми говори. А от AUDIO и от Балканбит заявиха, че ако се използват устройства(четец) и/или чипове на друг производител не могат да гарантират тяхната безпроблемна работа. Следователно трябва да се пренасочим изцяло на RFID, а с тях нямаме абсолютно никакъв опит.
Посочената ни цена за закупуване на контролер за безключов достъп е 180 лв. За захранващ блок искат 65 лв, а за монтаж и настройка:122лв.
Ако може да ми пратите координати, къде може да си изкараме ключове за по 1.50лв парчето, защото двата ключарски магазина в квартала ни искат по 2лв(може на лично ако прецените, че ще представлява реклама). |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 20, 2010 19:14 Заглавие: |
|
|
| Zdravec RFID не е марка ,а технология ,по която работят почти всички карточетци за достъп ,сега ако ви ашладисват за 1 траф и 12 V изправител да платите 65 лв. ,естествено че ще ги дадете ,тъй като явно не сте в час с електрониката ,но не ми пускайте тези цени ,като дадени от бога. Карточетеца отделно го продаваха същите Балканбит за 70-80лв. ,но това не е устройство "Plug and play" ,трябва да се монтира и настрои ,така че труда е което оскъпява нещата ,това исках да кажа. И въобще този форум не е от типа направи си сам ,така че не очаквай пълни подробности по темата "Как да си направя пропускна система " нали питаше за мнения за домофонни системи ! |
|
|
 |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2010 15:05 Заглавие: |
|
|
ELP, очевидно не съм на "ти" с електрониката, в часнтост домофоните, и точно затова съм пуснал тук тема, за да получа съвет коя от двете фирми да предпочетем. А изборът ни е ограничен конкретно до Audio и Balkanbit, защото те са най-често срещаните в квартала, следователно би трябвало да са добър избор. Цените не съм ги посочил като "дадени от бога", а само да покажа какви пари ни искат!!! За труда също съм посочил колко се заплаща! От страна на пишештите тук очаквах коментари за двете фирми; за цената, която мн искат и евентуално съвети коя да предпочетем. Но за съжаление или никой няма опит с Балканбит и/или AUDIO, или не иска да сподели.
ELP, oчевидно не сте чели, това което съм писал, защото никъде не искам някой да ми каже кое как да си направя Определено след като искам да ми сравнят 2 марки, ще купуваме от тях готова продукция придружена с монтаж, а няма да си правим самоделки !
Единствено съм си позволил да комнетирам какво да бъде включено в новото табло и дали ще има смисъл от него(контролер-а за безключов достъп)!? |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2010 15:41 Заглавие: |
|
|
Според мен по добре ще е ако проучиш от съседи от форума от познати коя фирма е по-коректна относно гаранциите които дава.Елементата база с които ще е направена домофонната система бъди сигурен че ще е една и съща.После виж коя фирма каква гаранция дава -при еднакви други условия.А и според мен в момента със всякаква техника "си слагаш главата в торбата" пък каквото излезе. . _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2010 17:17 Заглавие: |
|
|
bvgdzk, съгласен съм с теб! Освен форума се разпитват и жувищите в кооперациите, където има монтирани горепосочените марки домофонни системи.
И двете фирми дават еднаква гаранция по договор:2 години. Едниственият проблем е, че офертата на Балканбит е с 900 лв по - евтина от предлаганата такава от страна на AUDIO. Наистина таблото на AUDIO изглежда по-добре(лична преценка), на пък и разликата в цената е значителна и тя ни изумява. Как може две фирми предлагащи еднороди продукти да имат такива разминавания в цената? Логичният отговор би бил, че високата цена носи със себеси и високо качество, но дали наистина е така? Това е въпросът! |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 22, 2010 8:06 Заглавие: |
|
|
zdraveza
Преди много години когато започна да се появява южнокорейската техника на нашия пазар гледам 2 телевизора с едни и същи възможности единия японски другия корейски но разликата в цената беше в пъти поголяма в полза на японския.Питам търговеца "ЗАЩО ТАКА" а отговора му беше "ЗАЩОТО ЯПОНСКИЯ Е НАЛОЖИЛА СЕ МАРКА А ЗА КОРЕЙСКИЯ КОЙ Е ЧУВАЛ"
В живота човек работи 10 години за ИМЕ след това името РАБОТИ за него  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|