Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ЕНЕРГОТО!?!-и тяхната майка да е ......щастлива
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
don bazilio
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 17:41    Заглавие: ЕНЕРГОТО!?!-и тяхната майка да е ......щастлива Отговорете с цитат

E приятелю по спокойно .Паднала ви се е лоша фирма която е изпълнила неправилно задължението си . Аз съм в Пловдив тук е EVN когато правеха таблото бях домоуправител .Хората изнесоха в едно съндъче тези елементи .И можеш да ги изключваш и да правиш по стълбищното каквото искаш. Ако знаеш колко съм доволен от това че сложиха ключ. Задай си само въпроса защо само моя предпазител пред електромера не гореше. Имал съм случаи в които съм се срещал с невежеството на българина .И че винаги има виновен друг за това че не си е платил тока .Сега има предпазители автоматични и като видяха че няма мърдане трябва да си плащат се свиха. Направиха го така че всеки да има прозорче да си отчете енергията .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Palev
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

абе то и във Варна си е така ама нали все на някого не му изнася.Специално във ЕОН има 5 стари вида ключове за таблата дето почти всеки ги има а най новия е специален на фирма кодкей с който даже и трафопостове се заключват и сега на външните фирми и някои други индивиди дето все си пъхат носа в чужди съоръжения хич не им е хубаво че не могат да си правят каквото искат -въпрос на време е да свикнат с правилата .Колега RC аз съм напълно сигурен в това което пиша -катинари на енергото няма- те са на ползвателите на съответното табло. И много обичам да ги махам с арматурната ножица когато отивам да им спирам или пускам тока, по простата причина че клиента нямал достъп до ел- мера си когато е заключен от еон, а аз също когато е заключен от клиента и ми се отказва достъп с някаква много тъпа обосновка.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Palev, аз също нямам навика да пиша наизуст.
Малко по-късно ще ти кача снимки на етажно табло да видиш какво съоръжение е направено.
Това е на всеки етаж, във всеки вход, във всеки блок с такъв тип табла.
Разпределителя е ЧЕЗ.
hunter_88
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Балчик

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Pavel колега точно така. Всички нови табла вече идват с този вид патрони и се иска да се премахват всички други и да се остава само с този както им казваме червен ключ
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Като гледам явно има хора работещи в ЕРП тата е кажете сега таблата който са долу с главните предпазители ( където влизат дебелите кабели и от там тръгват по апартаментите ) на ЕРП тата ли са или на входа. Че мисля нашите да им сложа по една касова брава да не ги отваря който му скимне ( 2 пъти ни крадоха стълбищния автомат ) .
hunter_88
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Балчик

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ГРТ в ново построените сгради са на собствениците на сградите, но за старите не мога да ви кажа
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:37    Заглавие: Отговорете с цитат

И от старото време главните табла са на живущите.Всеки има идеална част от Ел. ВиК и други инсталации Very Happy
Palev
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

за новите сгради -таблата са тип ТЕМЗ и са собственост на ЕОН/те ги предоставят още при строежа и по заявка за брой и вид абонати/вътре са със плексигласов щит заключен с ЕОН ключ и пломбирани,достъпа е ограничен до капак на изходящите предпазители на абонатите,които са оразмерени според заявената мощност/външните капаци за заключени/силно казано със ключалки които се отварят дори и със отвертка и обикновено се предоставят ключове за тях според броя абонати.друг е въпроса че тези ключове се запиляват още по време на строежа
За старите блокове-там нещата са доста спорни.Има няколко модела изпълнение и навсякъде се практикува различно.В някои блокове има АВР касети които също са заключени но не от ЕОН.В най добрия случай където има незаключени табла слагайте катинари и оставяйте надпис в кои апартаменти има ключове/с постоянно присъствие на хора /за да няма после,, ама тия от ЕОН срязоха катинара,,.Това се случва най често когато се запали табло ,повреди ВЛДК ,прегори някой мост или ни се откаже достъп до съоръжението.
Колега RC за ЧЕЗ не знам как е аз съм към ЕОН и при нас катинари няма
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Palev, не съм колега, но нещата са шарени и света е широк.
Това, че нещо при "вас" не е така, не означава, че на друго място не е. Ето ти малко материал за колегите ти от ЧЕЗ:

Ако и това не е достатъчно да те убедя - здраве му кажи.
Имах някъде и снимки от преди години с процеса на инсталиране на това дизайнерско решение но не съм в състояние да ги намеря.
Щеше ми се да питам тогава кой е дизайнера на тази красота?
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 21:11    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:

Щеше ми се да питам тогава кой е дизайнера на тази красота?

Явно преди това е бил на работа в местата за лишаване от свобода.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети