| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
x2dz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 21, 2010 23:55 Заглавие: Тиристорни честотни регулатори? |
|
|
Здравейте,
Някой би ли могъл да ме светне какво точно се разбира под "тиристорен честотен регулатор"? Какво се има впредвид...?
По мое разбиране става въпрос за следното - използване на тиристора в zero crossing точката (при AC напр., естествено) за контрол на ефективното изходно напрежение - както напр. се използват тиристорите/триаците при правене на димери...?
Има вероятност да съм далеч от истината и ако може някой по-светнат по въпроса да ми драсне две (ако може и повече) редчета за какво всъщност си говорим...
Благодаря предварително...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Дек 22, 2010 0:25 Заглавие: |
|
|
Този регулатор, който описваш не е честотен а фазов! Регулира се началната фаза и оттам се нарича също фазово управление. В случая с честотно по вероятно да става дума за честотно управление за задвижвания. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 22, 2010 3:33 Заглавие: |
|
|
Нещо такова:
В атача има десетина страници - повишаващ, понижаващ, от монофазно в трифазно и т.н.
ПП: На руски е! |
|
|
 |
x2dz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 22, 2010 10:24 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Благодаря за бързите отговори Изясних си колко съм бил далеч от истината...
А реално "тиристорен честотен регулатор" и "честотен инвертор" едно и също нещо ли е? ( Цък! )
След дълъг разговор с г-н Гугъл намерих доста оскъдна информация по въпроса - ако някой отнякъде успее да изрови някакви материали да се пообразовам малко по въпроса бих бил много благодарен!
Благодаря отново!
p.s. 10x на lenko за фалйа, но за съжаление откъм руски съм пълно дърво... Разбрах отгоре-отгоре това онова, но иначе... Благодаря все пак. |
|
|
 |
|