| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumenaleksiev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 0:16 Заглавие: Indezit WD-105T -поражения върху платката от токов удар |
|
|
Честита Коледа!
http://rumenrumen.snimka.bg/other/indezit-wd-105-t.558954
Изгоряла е една писта и един елемент означен с D8. Това установих с мултимер. Не съм проверявал цялата платка, тъй като не знам как да проверя по сложните елементи. Искам да си поправя платката защото нямам пари за нова.
Разчитам на помоща ви. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 8:19 Заглавие: |
|
|
| Интересно е как установи че е изгорял след като не знаеш че това е диод? Напиши надписите по него но предполагам че например 1n4007 ще ти свърши работа, както и хиляди други. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 11:24 Заглавие: |
|
|
| Много пъти съм писал ,че форума не е "направи си ,или поправи си сам " Както беше писал колегата Божилов ,като те заболи апендикса ,нали не хващаш ножчето и да пишеш в някой медицински форум с въпроси как да си го оперираш ? Като нямаш пари за нова платка ,дай тази на ремонт ,а най добре цялата пералня ! |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 13:23 Заглавие: |
|
|
Просто ми се обади ...  _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 21:04 Заглавие: |
|
|
Модула ти се води FE и схемата която гледам D8 е диод м/у ~220 и минус на 5 волта . Да пробие 1N4007 точно там вече е гадост . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|