| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 20:23 Заглавие: Термостат за инкубатор |
|
|
Здравейте, имам следния проблем. Тъста ми домъкна от някъде един домашен инкубатор обаче термостата се оказа неработещ и естествено ми го пробуте да си блъскам главата. Беше изгорял операционния усилвател 723 след подмяната му схемата сработи и нагревателя започна да топли но не иска да изключи като направи градусите. Платката е с два светодиода червен и зелен и с тиристор. Ако някой има схема на това чудо моля да ми я изпрати. Да кажа само че съм проверил всички съпротивления и кондензатори а така също и диода, а май само тримера не съм проверил. За датчик е използван терморезистор.
ако някой има идея нека помага моля. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 21:43 Заглавие: |
|
|
може и термистора да е скапан.на изхода ако е с триак виж и него.сигурен ли си че си сложил изправна 723? _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 22:48 Заглавие: |
|
|
| Термистора го мерих а 723 е чисто нова, повече ме съмнява тримера ама утре и него ще проверя. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2005 22:52 Заглавие: |
|
|
| viper съм ама нещо не мога да се логна има някакъв проблем с форума при мен |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 18:03 Заглавие: |
|
|
виж термистора и си провери пак схемата да не е с диоди 4148 ако пък не сложи 723 тесла или някъкъв друг но не руски правил съм регулатор на напрежение с този чип и руския се лигавеше с ма 723 H производство тесла го ползвам вече трета година _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2005 18:09 Заглавие: |
|
|
Имам схемата но е на хартия, ще я сканирам и ще я кача във файлообменника тия дни. Схемата съм я правил и аз, и си работи чудесно, що пиленца е излюпил...  |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 19:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги. От три дни не мога да вляза в форума ама сега стана номера. Значи термостата заработи беше преккъснат кабела му и ту работи ту не ама го излових . Благодаря на всички които се отзоваха. Между другото интегралата ми е произведена в Таивант.
Закривам темата. |
|
|
 |
|