| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 17:33 Заглавие: Странен проблем със Сони |
|
|
| Здравейте колеги,ТВ Сони KV-2062 MR старо на около 20 годинки с дефектирало ТХО,след смяната му апаратът заработи но се получи следния проблем няколко образа един върху друг като един е с идеален растър а следващите 3-4 се събират към средата.ТВ е с високоволтов делител - възможно ли да е от него.Сходимостта не му е добре.Вие да сте се сблъсквали с такъв проблем.Благодаря Ви предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:21 Заглавие: |
|
|
Кондензатори,около синхрочипа (електролитни)вероятно е станало 100 херцово  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 18:53 Заглавие: |
|
|
| Това трябва да е HI STAT делител и проблема ти е от него. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2005 19:54 Заглавие: |
|
|
| колега bamze,точно HI STAT делител е.БЛАГОДАРЯ |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 7:05 Заглавие: |
|
|
Проблема съм го имал точно от този делител и навремето го разколачих защото неможах да намеря такъв но мисля че ТХО се мотае още някъде ако ти се наложи.А ако с регулиране не стане незнам откъде може да се изрови това чудо  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 8:45 Заглавие: |
|
|
| Имаго и струва 25 лв. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 18:04 Заглавие: |
|
|
| Колеги смених делитела но проблема остана никаква сходимост-когато въртя потенциометъра на делителя не реагира въобще-клиента казва че си го е гледал добре преди да се скапе ТХО-то,вярно делитела го взех за доста по ниска цена но пък чак такъв карък.И със стария и с новия едно и също.Всичко друго в апарата е наред,напрежения,импулси вече не знам какво да мисля.Ще погледна във файлобменнека дали има схемата но ако Ви се намира пратете я по пощата |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 21:34 Заглавие: |
|
|
| stiyan stoikov написа: | | Колеги смених делитела но проблема остана никаква сходимост-когато въртя потенциометъра на делителя не реагира въобще-клиента казва че си го е гледал добре преди да се скапе ТХО-то,вярно делитела го взех за доста по ниска цена но пък чак такъв карък.И със стария и с новия едно и също.Всичко друго в апарата е наред,напрежения,импулси вече не знам какво да мисля.Ще погледна във файлобменнека дали има схемата но ако Ви се намира пратете я по пощата |
Не е нормално да въртиш потенциометъра на делителя и това да не се отразява на картината. Има едно тънко черно кабелче от делителя към голямата платка на телевизора, да не си пропуснал да го закачиш?
Аз имам такъв работещ телевизор с изтощен кинескоп, ако искаш мога да ти дам целия телевизор на символична цена (20 лева). |
|
|
 |
|