| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobodobo89 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2011 0:42 Заглавие: Малко помощ относно модификация на HDD |
|
|
Първо - здравейте на всички и честита нова година
Имам нужда от малко професионална помощ така да се каже ... завършил съм електроника и малко от малко съм навътре в нещата за това смятам че ще схвана за какво става въпрос ако успеете да ме насочите в начинанието ми ...
за да не загатвам повече - идеята ми е следната :
преди 5-6 дни си купих PSP .... надявам се знаете какво е ... та ми хрумна една идея - да вържа PSP-то като авто-мултимедия в колата и към него вместо мемори картата да вържа хард диск
PSPто работи с мемори карти от типа Memory Srick Pro Duo които са изключително скъпи (поне за мен) и малки по размер - и се сетих че имам едно резервно хард дискче от стария си компютър - 20GB което мога да модифицирам като мемори карта ... да но трябва да се захранва с 12 волтов ток от колата
и въпроса ми е следния ... има ли някакъв начин да направя подобни букси .... една за захранването и друга - свързваща PSP-то и хард диска .... аа и още нещо - мисля да препаботя и хард диска като вънщен , да мога да го пълня с песни и клипове през лаптопа си (буксите станаха 3 май)
незнам дали някой разбра идеята ми .... надявам се да можете да ми помогнете
П.С. извинявам се предварително на модовете ако темата не е в правилния раздел |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2011 9:54 Заглавие: |
|
|
Идеята ти е твърде налудничeва. Избери си друг, по реалистичен начин за CAR MULTIMEDIA.Особено с това "хард дискче" от предишният ти комп. Има начин да вържеш буксите - примерно на "турски възел" само не уточни как ще се прехвърля инфото ... с кофи или чували? |
|
|
 |
DukeNukem Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2011 10:20 Заглавие: |
|
|
Защо не си земеш лаптопа в колата направо? Там музиката AUX вход няма ли,да си земеш един кабел от двете страни със стерео жак? Музиката ще си се чува през тонколоните:) А клиповете и те от там ще си се чуват, а видеото ще го виждаш на дисплея на лаптора
 |
|
|
 |
bobodobo89 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2011 10:56 Заглавие: |
|
|
Този вариант е остарял за мен .... просто ми омръзна така да се каже .... няма къде да държа лаптопа просто ... не върви да го завинтя на тавана с видии нали
Мисълта ми е че мога да ползвам PSPто като GPS , телевизор , за лаптоп (има и WI-fi) , както и за игрална конзола ... какво повече да искам |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2011 12:16 Заглавие: |
|
|
Ами не знам до колко е остарял начина,ама няма да споря Щом си се спрял на това решение. Дори и да може да се върже HDD,с тоя няма да стане. Може и да има вариант за USB хард,което ми се струва малко по-възможно. Някои които го е правил трябва да пише,щото PSP-то няма да го отчете просто така |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 03, 2011 12:32 Заглавие: |
|
|
Не знам как точно ще модифицираш диска си като memory card без допълнителен контролер. Я дай схемата?
Според мен е по-удачно да си купиш един преходник от Memory card към Secure Digital и да използваш по-евтините карти. Например това:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12177 |
|
|
 |

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2011 15:11 Заглавие: |
|
|
Линк-а към устроиството дето го написах нещо не бачка...а от гоогле като го отворих си го показваше... Устроиството се слага на мястото на мемори картата и е четец за микро СД. От кингстан бяха обявили че максимома на тази технология е 36ГБ (мисля че беше) АКо ги има в продажба вече картите те устроива напълно Няма да се занимаваш с хардфове.. А и картата би държала повече на вибрации,изтървания отколкото харда.. А и е по-компактна  |
|
|
 |
|