| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 10:58 Заглавие: газова уредба - платка |
|
|
на по-новите такива прехвърлянето от бензин на газ става автоматично! "Запознатите" твърдят че параметъра който се следи е обороти , но ми се струва че е по-редно да бъде температура на двигателя.
Може ли някой да даде повече инфо как става и ква е платката която го върши?Дали участва и времето на работа на двигателя като параметър, а и извън темата при моноинж. трябва ли време за объщането газ - бензин и обратно или става моментално?
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 11:07 Заглавие: |
|
|
Следят се оборотите на двигателя.Идеята е че когато същия не е загрял собственика няма да го "издухва"Прехвърлянетоп става веднага след като се премине определена граница .Около 2500 оборота. След като се загаси колата автоматично се прехвърля на бензин и цикъла се повтаря. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 11:44 Заглавие: |
|
|
Да, следят се оборотите на двигателя. Преди време смъкнах схемата на превключвател-индикатор мод.094 на италианската фирма LANDI RENZO. Там превключването става при определени обороти, като прага на превключване може да се настройва с тример.
Закъснението при превключване се определя от шофьора, т.е. от това, колко време ще задържиш превключвателя в изключено положение.
Да се коригирам. Тримерът е за настройка на времето за начално обогатяване на сместа при пускане на газ - от 0.5 до 5 сек. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 11:59 Заглавие: |
|
|
| а как се следят оборотите? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 12:05 Заглавие: |
|
|
| Използва се проста схема с HEF4093, която получава сигнал от проводник(наречен в описанието "антена"), който "може да се навие около високоволтовия кабел на бобината, да се свърже към проводника на оборотомера или към отрицателния извод на бобината" - това е буквалния превод. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 12:13 Заглавие: |
|
|
Само като допълнение . "Антената" има и още една функция . Ако по някаква прчиина колата загасне след като изтече зададеното време спира притока на газ за да не стане беля. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 13:27 Заглавие: |
|
|
| Със риск да стана и "малко" нахален - сега и ако някой ми прати схема натова нещо.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 13:46 Заглавие: |
|
|
Имаш късмет, че днес съм малко по-свободен и случайно в къщи.
Дай мейл. Междувременно ще сканирам нещата, но схемата е чертана на ръка. Съжалявам, но нямам време за нещо по-добро. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 13:50 Заглавие: |
|
|
| мейла ми го има в профила, но ако искаш ползвай този - [email protected] |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 18:58 Заглавие: |
|
|
в по новите модели зад датчика за горивото има една ''умна'' платка която следи за количеството на газта или бензина и пуска толкова гориво колкото колата да изкара повечко километри ама това върши работа само ако MCLR-а е с подходящата програма а аз програмата я имам  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
|