| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 9:20 Заглавие: Neo K2166-TX губи синхронизация при слаб сигнал |
|
|
Шаси KONKA - STV2248,SDA5555 A068, 24C08, TDA8174.
При слаб сигнал губи синхронизация по вертикал. Напреженията на захранването са без пулсации, подменен за всеки случай и кондензатора на В+. Пробвано с нов bin че дистанционно липсва - без ефект. Другото което ми прави впечатление е че при натискане на бутоните на самото ТВ функциите са различни - един път е канал нагоре, друг път намаля звука, явно някой е с утечка.
Гледам че импулса за ВО идва директно от SDA5555 и се чудя накъде да се насоча? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 9:24 Заглавие: re: |
|
|
Ти изкара импулс за вертикала директно от процесора. Това от къде го измисли. Виж от STV-то съм по съгласен.
Смени за начало батериите на това дистанционно.
Виж 3,3-те волта колко са. Виж по другите стабилизатори какви напрежения имаш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 9:43 Заглавие: |
|
|
От къде...преди кафето така става
От 17-ти крак на STV-то е импулса за вертикалното. всичките напрежения съм ги мерил, в норма... |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 10:02 Заглавие: RE: |
|
|
| Влез в сервизен режим (МЕНЮ и три пъти РЕКАЛ от ДУ,изход-РЕКАЛ). Там има опция за броя на бутоните на телевизора отпред или е дефектно някое бутонче. Смени ги. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 10:06 Заглавие: |
|
|
Проблема в бутоните не е в броя им а това че примерно като натиснеш бутона menu един път излиза меню, друг път действа като TV/AV, явно утечка...клента каза че и предните AV входове нещо не бачкали, на дистанционното една "жичка" да запоя, болтите по капака само 2, фокуса въртян...
Ще взема първо да измия платката със спирт че друго не се сещам. |
|
|
 |
|