Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с климатик втора ръка.Моля помогнете.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kozmu146
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 14:27    Заглавие: Проблем с климатик втора ръка.Моля помогнете. Отговорете с цитат

Преди 10тина дни си монтирах климатик втора ръка,като за целта поръчах от една фирма и съвета им беше да си монтирам климатик 12000бту.Разбрахме се с хората и те ми донесоха климатик които ми беше монтиран.Стаята е около 60куб. метра.Оказа се че в момента това нещо се одира от ба4кане а повече от 20градуса не мойе да направи.Климатика е марка Mitsubishi/външно тяло muz2252 бътрешно тяло msz2250/ инвертор.На външното тяло има табела с табела на която пише: 100v/50hz после с ероглифи е написано нещо и данни са такива:2,2kw/нещо си,8-2,5kw/ на другия ред има 0.935kw/нещо си 1,13 kw/.
Табела е издрана точно на хадписите и за това съм записал/нещо си/.Моля някои които знае иможе да се ориентира по надписите да ми каже дали наистина това е 12000btu или е по малко.

Exclamation Arrow Коригирай си поста така че да добие малко по-грамотен вид Exclamation
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 16:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мислля че всичко е в рамките на нормалното това не е печка на дърва и няма да направи 28 както пише на ДУ. Навън е -10 а вътре +20 това са 30градуса разлика.Много е важно къде се намира термометъра и колко е коректно меренето. Относно това BTU по времето когато е произвеждан тоя климатик тая мерно единица не се ползваше , от няколко години почнаха да я ползват ( дрън дрън ярени - глупости , нещо което не може да се измери и докаже толкова ли е или не е ) всичко е реклама и тежкарлък.
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая работа,е оная дето казва евтинкото скъпо излиза Confused
Щото си мисля,че цифрите и нещото си означават на киловат дръпнат от ЧЕЗ ЕОН или някой друг резач на кожи, машината ти дава 2,2 киловата жега в стаята. Very Happy
Ако беше платил 1400 лвчета щеше да ти пише, че за същия киловат получаваш 3,8 киловата Razz

ТАКА ПОНЕ ПИШЕ !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov написа:
.... Относно това BTU по времето когато е произвеждан тоя климатик тая мерно единица не се ползваше , от няколко години почнаха да я ползват ( дрън дрън ярени - глупости , нещо което не може да се измери и докаже толкова ли е или не е ) ....

Хайде да не пишем глупости, моля.
BTU
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 17:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаех си че ще ме заядеш за това Very Happy . Идеята ми беше че сега да нямаш вяра на параметрите които са написани , доколкото съм говорил с колегите занимаващи се с това половината климатици са с неточно количество фреон още от производството , как да вярваш на написаното.
kozmu146
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Съгласен съм че срещу 1400лв нямаше да имам тези проблеми но нямам толкова пари,до тук ми стигнаха силите Smile .Относно това че е нормано,значи при нас в Перущица е -5 за сега,температурата я отчитам с два термометъра единия показва17,8градуса,другия 18,1 в средата на стаята на ниво кухненска маса.Исках само да попитам дали не ме лъжат но маи никои не иска да ми отговори.
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov, нямам никакво намерение да се заяждам, но е добре да се пише по начин от който да става еднозначно ясно какво искаме да кажем.
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже имах два климатика mitsubishi-втора употреба, и бях много доволен и от двата, мога да ти споделя как проверявах дали работят добре;- Правиш следното измерване при външна температура над 0-та- Взимаш един термометър и го поставяш на жалусите на климатика- там където излиза топлия въздух. Задаваш на климатика максимална температура за да си сигурен, че ще работи на макс. и автоматичен режим на силата на вентилатора.След няколко минути проверяваш. По- разни данни от форумите температурата трябва да е над 45 гр. , а при мен беше над 50 и на двата климатика ( 12-ка и 18-ка ). Ако и при теб е така, вероятно климатика ти е наред, но не е достатъчен, или имаш лоша изолация на стените, прозорците и т.н.,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е точно меренето на температурата , ти си сложил термометъра на средата на стаята точно срещу климатика предполагам . Температура се мери на външна стена , там е най ниска температурата.Важно е състоянието на сградата . Ако не е отоплявано досега денонощно ще трябва поне 4-5 дена денонощно отопление за да се стоплят и мебелите .Не е необходимо да задаваш 27-28 градуса , сложи го на 23-24 за да може да е реалистична зададената температурата и да не ти надуе сметката към енергото.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Яну 05, 2011 18:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си мисля че това си е чиста "деветка" или може би "десетка" - дръпнатите инат и такива. Така излиза сметката с COP okolo 3-3,3 Но си за повече от 12 - към 14-15 , особено ако нямаш топлоизолация и свястна дограма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети