| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 16:20 Заглавие: LCD телевизор toshiba 20VL63G няма картина-не съвсем РЕШЕНО |
|
|
Здравейте колеги,
Това ЛЦД дойде при мен със следния дефект: при вкл. светва матрицата за 1 сек. и след това гасне. Телевизора преминава от и във стенд-бай.Подменени са конд. С827 и С602 но ефекта остава. Има генерации и на двата кварца- на МЧУ-то и Скалера.Напреженията излизат всички без отклонения. Лампите светват за кратко, поради което си мисля че инвертора работи. Захранването не кляка.
Състав:
Chassis L5C - beko elektronik QW1.190R-8
Скалер GM2221-LF
памет - 24LC16
EDID 24C02WP
SPI flash - 25VF040
МЧУ - VCTI-T011 на хартиената лепенка
Аудио- MAX9704
Захр.- MP1593DN
Някой имал ли е подобен проблем, ако може нека сподели опит.
Нещо което ме притеснява е че МЧУ то е топло на пипане, това нормално ли е?
С уважение
Последната промяна е направена от picall на Пет Яну 07, 2011 23:54; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 17:37 Заглавие: |
|
|
Остави го мчуто,то няма нищо общо.Някой от трафовете в инвертора е сдал багажа .Премери ги един по един вторичната им намотка .За да се ориентираш свали един от тях и виж кое не кое краче е .За препоръчване е да се смени целия инвертор.
Същия ефект се получава когато някоя от лампите е отслабнала. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 17:38 Заглавие: ТВ-РЕШЕНО |
|
|
Привет колеги,
Повредата е открита и отстранена.
Оказаха се единият изходен кондензатор на адаптора за захранване.
Не можеше да осигури изх. ток > от 2,5А, но на тв-то му трябват 4-5А
След смяната всичко е ок.
Благодаря на колегата Тодоров за схемата....
Темата може да бъде заключена. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 18:31 Заглавие: Re: LCD телевизор toshiba 20VL63G - няма картина- РЕШЕНО |
|
|
| picall написа: | .... Захранването не кляка.
... |
Нещо не се връзват двете неща? | Цитат: | Оказаха се единият изходен кондензатор на адаптора за захранване.
Не можеше да осигури изх. ток > от 2,5А, но на тв-то му трябват 4-5А
|
|
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 21:08 Заглавие: ТВ |
|
|
| Колега така си меслех първоначално но съм сбъркал, амперметъра на ТЕС-а не бачка коректно та за това...... |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 21:15 Заглавие: Re: ТВ |
|
|
| picall написа: | | амперметъра на ТЕС-а не бачка коректно та за това...... | И каквае връзката с адаптора на изделието Май ни качваш нещо на черешата |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 11:15 Заглавие: update |
|
|
Привет,
В предния ми пост малко се пообърках, но сега всичко е ток и жица, телевизора наработва часове пък ще видим.
Относто черешата имам черешова ракия .А сега сериозно - изходните кондензатори на адаптора бяха за смяна.... това е.
Приятен ден |
|
|
 |
sword Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2011 19:25 Заглавие: |
|
|
| На два пъти са ми идвали лсд-та със външни захранващи адаптори и с подобни симптоми,оказваха се 400 волтовите кондензатори в горещата част ,единия 47мф ,а другия беше 68мф,бяха с почти наполовина капацитет и държаха 310волта ,както и захранването без товар се държеше нормално ,но при пускане от стендбай в работен режим не издържаше на натоварването и телевизора се изключваше,уреда не хващаше моментния срив в захранването. |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2011 23:51 Заглавие: tv |
|
|
Привет колега Sword,
абсолютно си прав. ТВ-то включваше но се чуваше само звук. после престана да включва. след смяна на два кондензатора на захр. верига на мейн-борда и изх. конд. на захранващия адаптор май стана, обаче ....
При първоначалното вкл. на тв-то след ремонта от стенд-бай пак тръгна замо звука. Като го изкл. и вкл. от бутона за вкл./изкл. тв-то тръгна нормално. Не съм сменял конд. в горещата част но благодаря че ми обърна внимание и него ще подменя пък да видим. |
|
|
 |
|