| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
progrip Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 8:29 Заглавие: Малък проблем с Тонкоректор към TDA1562Q |
|
|
Здравейте . Проблемът ми е следния:Свързъл съм интегралата по схемата дадена от производителя, когато изключа еквилайзер-а всичко работи отлично , но когато сигнала мине през коректора трябва да изключвам масата на входния сигнал (прекъсвам масата към краче 2 след резистора ) иначе не работи самия коректор . Когато липсва масата получавам бръмчене и усилвателя свири доста по-слабо . Тонкоректора е от готовите китове на hobbykit включен в уретбата работи без никакви проблеми но явно се мръщи на усилвателя . Захранването е 12V 5А около 100W. Ето схемата на усилвателя и малко инфо за тонкоректора , не съм много навътре в нещата за това моля накой който е по-запознат да даде съвет . Входен сигнал взимам от звуковата карта на PC-то . Благодаря
Еквилайзер-а е ето този: http://www.hobbykit.eu/hobbyb/h1026.html
Поздрави
edit: Захранване за еквилайзера взимам от същото място от където и за интегралата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 9:05 Заглавие: |
|
|
От поста не става ясно какво не работи на "самия коректор" (не коригира или няма сигнал). Провери си начина на свързване, изправността на транзисторите и дали изобщо захранваш коректора!!! Той освен вход, изход и маса има и +12V  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 9:12 Заглавие: |
|
|
| Коректора е свързан правилно както написах и по-горе в темата когато го включа в уретбата филтрира всичко отлично. Сигурен съм , че работи но просто когато го свържа с интегралата не идва никакъв звук към нея самия коректор сякаш спира. Когато прекъсна масата на входния сигнал коректора и усилвателя работят но има страшно много шумове и усилвателя не свири както трябва . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 9:37 Заглавие: |
|
|
Ако коректора се захранва от захр. на усилвателя, схемата в този и вид е възможно да се самовъзбужда. За целта подай захранването (+12) през RC филтър 100 Ом и 100 uF. Учудващо е как има такъв пропуск . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 10:01 Заглавие: |
|
|
Доста по добре стана пак има шум но доста по малък , и все пак да питам има ли вариант да си вържа масата на входния сигнал понеже когато е вързана няма и следа от шум .
Благодаря за бързите отговори
Edit всичко е идвало от захранването цяла вечер си играх а не се сетих да го захраня от акумулатор включих го на една батерия мисля , че е от камера и всичко утихна .
Благодаря отново и се извинявам за главоблъсканицата която ви създадох . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 10:16 Заглавие: |
|
|
| Те отговорите бързи, ама и твоите постове "бързи". За какъв вход споменаваш на EQ или на усилвателя, има ли това крайно стъпало входен потенциометър - как регулираш силата на звука ? Между шумове и брум има голяма разлика. От схемите на китовете не може да се гадае, какво ти лично си натворил. Ако махнеш масата на EQ значи остава без захранване... на магия ли коригира тогава. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 10:46 Заглавие: |
|
|
Стъпалото няма потенциометър, регулирам го от компютъра всичко е пробно за момента понеже ще се слага в колата. Tам си имам отделен изход за усилвател на който отделно може да се регулира и сигнала който излиза с 2 думи специално за woofer (поне так пише). Kолкото до входа имам в предвид входа на самото стъпало след коректора . Не махам масата на EQ, а прекъсвам там където е маркирано на схемата когато го свържа EQ спира да работи. Надявам се съм бил достатъчно точен този път .  |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 21:43 Заглавие: |
|
|
Лошо опроводена маса според мен.Най добре вземи едно парче кабел или единия край на мултицета и с него се разходи до всички точки които са към маса,като единия му край е твърдо към масата на захранването.Възможно е и да прекъснеш някоя маса ако се получава (затворен контур) Успех. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 22:26 Заглавие: |
|
|
| radev, вместо да да мътиш главата на питашия с лов на вещици от типа "совалката", да му беше споменал, че масата на входно/изходните контури не бива да се ползва като токозахранваща, а като екран! Кел файда, че му пипка веригопроверителя в контакт със общият минус. Освен това, питащият с това обяснение от първия пост "захранване 12V/5A около 100W) не дава да се разбере, че ползва импулсно захранване от компютър или каквото и да било друго такова. Те в повечето случай не са подходящи, без прилагането на надеждно филтриране за захранване на схеми с голямо усилване - каквито са аудио предусилватели, МЧУ стъпала в радиотехниката и др. Все пак цифровата техника не работи с усилване а с ТТЛ нива. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 07, 2011 2:38 Заглавие: |
|
|
Както и да е вече я изгорих окъсих краче на с2 с входа без да искам и до там. Много благдаря а всички .
поздрави |
|
|
 |
|