| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 19:40 Заглавие: Телевизор SAMSUNG CZ-21D83V черен екран |
|
|
| Здравейте. Колеги от няколко дена се тровя с този телевизор . Телевизора е SAMSUNG модел CZ-21D83V, шасито му е KS1A , процесора му е TDA9351/PS/N2/311308 . Клиента твърди че картината " мига " без да губи говора , но при мен телевизора дава само черен екран . Растер има ,ивеличих леко ускоряващото и видях че има растер . До този момент какво съм проверил , всички напрежения които излизат от KA7632 са нормални .Подменил съм електролитните кондезатори на захранването на процесора , както и на изходните напрежения от ТХо -то . Проверил съм и стробиращия импулс и той е в норма . Пробвах и с празна памет но проблема си остана . Явно изтъравм нещо . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 19:58 Заглавие: |
|
|
Провери ли катодите на кинескопа по познатия начин? _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 20:32 Заглавие: Телевизор SAMSUNG CZ-21D83V черен екран |
|
|
| Свалих ускоряващото на 270V и екрана светна ,картината е ужасна , доста мътна е и има зелени октановки по изображението . Регулирах фокусното напрежение колкото може . Явно доста работни часове има този телевизор. Ако увелича само малко ускоряващото до 300V и картината изчезва . Върнах го на 270 V и сега щего следя да видя да ли ще изчезва картината .При това ускоряващо баланса е добър . |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 08, 2011 20:37 Заглавие: |
|
|
Влез сервизен и намали опцичта за тока на лъча.И кокото изкара-после в казана _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|