|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 19:25 Заглавие: |
|
|
IGBT, с риск да ти стана досаден, но много бих искал да поясниш какво точно означава това | Цитат: | | върши работа само ако MCLR-а е с подходящата програма | по специално посочената абревиатура, какво означава според теб в посочената ситуация? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 19:37 Заглавие: |
|
|
ако имаш в предвид MCLR-а означава микроконролер(май 16F877) _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 19:42 Заглавие: |
|
|
IGBT, уверявам те, че бъркаш ама много
Не е лошо поне да знаеш за какво става дума преди да пишеш умни думички.
Твоите мнения почват да се превръщат в spam. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 20:09 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | | в по новите модели зад датчика за горивото има една ''умна'' платка която следи за количеството на газта или бензина и пуска толкова гориво колкото колата да изкара повечко километри |
Интересно твърдение   бих искал да видя това нещо    _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 20:46 Заглавие: |
|
|
щом според RC отново съм написал ''простотия'' ще я снимам въпросната платка и ще я постна  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 21:08 Заглавие: |
|
|
IGBT, виж какво, нямам никакво намерение да се занимавам с теб, НО имаш лошия навик да ръсиш глупости използвайки термини които изобщо не разбираш.
Попитах те най-учтиво | Цитат: | IGBT, с риск да ти стана досаден, но много бих искал да поясниш какво точно означава товаЦитат:
върши работа само ако MCLR-а е с подходящата програма
по специално посочената абревиатура, какво означава според теб в посочената ситуация? | ти написа | Цитат: | | ако имаш в предвид MCLR-а означава микроконролер(май 16F877) |
Да, точно за това ставаше дума,НО въпросната абревиатура MCLR в никъкав случай не означава микроконролер Наистина присъства в цитирания 16F877 и не само там, но това е КРАК (pin или както искаш го наричай) и идва от съкращението MasterCLearReset.
Позволяваш си (и едва ли не си си вменил като задължение) да се изкажеш по всяка една тема, без да си показал досега, че имаш някакво понятие за какво иде реч.
В този форум четат и пишат хора които нещо знаят или искат да научат, но ТИ с твоите постове по никакъв начин няма да им помогнеш (по скоро обратното). При следващи Твои подобни изцепки просто ще те ти трия мненията в разделите в които имам тази възможност ако продължаваш в същия дух.
Никъде до сега по отношение на Твоите мнения не съм си позволявал подобни квалификации | Цитат: | | щом според RC отново съм написал ''простотия'' | , но ти си "лъснал" до такава степен, че едва ли е нужно. |
|
|
 |
Ergon Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 23:03 Заглавие: За газовата |
|
|
Съществуват газови уредби, на които блока за управление взима сигнал от електрониката следяща изгорелите газове и дозира количеството на газта - това става при моно и пълните инжекции които имат сонда за изгорелите газове - аз имам Рено което е било така, но поради някаква причина тази възможност е скопена и е сменен изпарителя - при варианта да си работи като моноинжекция изпарителя е друг ( така поне ми казаха газаджиите ). При мен превключването става автоматично,за време - пали винаги на бензин и веднага сменя на газ - нямам положение да пали само на газ?!? ( което е кофти да речем ако ти се повреди бензиновата помпа която е 240лв ), но времето е така съобразено, че не можеш да разбереш , че става смяна от бензин на газ.
В оригиналния вариант предполагам че информация за количеството на газта се получава от импулсите на инжектора за бензина, но не ми е оставало време да разгледам подробно схемата ( електрониката за газта е с внушаващи размери и се намира в кутия под предната дясна седалка ). Мненията на газаджийте е че се постига много добра икономия и мощност при условие че работи и като моноинжекцион на газ, но изпарителя бил добра сума и аз се отказах изобщо да питам нататък.
Друга екстра в моя блок за управление е че ми показва газта на таблото на мястото на бензина - на каквото караш това показва колко има още,което е голямо удобство.
Мислил съм че е редно да се следи температурата на водата при автоматично превключване и да става при определени обороти - схемата за температурата няма да е сложно да се добави. Всичко това е неприложимо за карбуратори- трудно би се определило времето за изгарянето на бензина от карбуратора( да не кажа невъзможно).
Друг проблем по газовите е ниската температура - аз не мога да запаля на газ при ниска температура ( а от както останах без бензинова помпа си е голя1м проблем ) - мислил съм за ел.нагревател в изпарителя - да речем с мощност 400вата - работата му е нужна 1-2минути - ако някой е виждал или правил подобно нещо може да пише! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 6:21 Заглавие: |
|
|
Проблема при инжекционите системи за палемето на газ идва не от самото палене а по друга причина.Газта се подава на същото място от където се всмуква и въздуха след клапата определяща неговото количество.Понякога когато колата не иска да запали или е студена и т.н. остава такава и това води до детонации които изкривяват самата клапа.Затова са решили проблема с палене на бензин и след като двигателя заработи тогава се прехвърля на газ.Паленето в студа не е проблем , но докъто изпарителя не загрее достатъчно не може да си изпълнява както трябва функциите и може да замръзне.Преди нямаше автоматините ключове и слагаха обикновени , тогава собственика сам определяше кога и как да пали но и риска си оставаше за него  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Desert Leo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 17:39 Заглавие: |
|
|
Вижте някои параметри на един контролер за АГУ (с Ламбда сонда, серво-механизъм за регулиране на подаваното количество газ, TPS и др.)
LCS A1 V05 PROGRAMMABLE FUNCTIONS Here below are indicated the programmable functions of LCS A1 V05 with relevant programming menu and options in which are pointed out in bold type the standard parameters settled with Computer new or resetted.
-NUMBER OF CYLINDER TYPE OF IGNITION: DOUBLE-COIL, SINGLE COIL, 4/5/6/8 CYLINDERS
-RPM SIGNAL: STANDARD. WEAK
-PETROL/GAS AUTOMATIC CHANGE: IN DECELERATION, IN ACCELERATION, GAS STARTING (only if enabled)
-PRIMING TIME: (only if enabled gas starting): 0.0- 5.0 sec (0.8 sec)
-TEMPERATURE FOR CHANGE: (only if enabled): 20° - 40° (30°)
-RPM FOR AUTOMATIC CHANGE: 400 - 9.000 RPM (2.000 RPM)
-FUEL OVERLAPPING TIME DURING AUTOMATIC CHANGE: 0.000 - 1.000 SEC (0,400 SEC.)
-TPS (THROTTLE POSITION SENSOR): LINEAR 0-5V, Linear 5 - 0V, SWITCH 0 - 12V, SWITCH 12- 0V, MONO BOSCH, TPS ADAPTER
-GAS LEVEL SENSOR: LANDI RENZO, A E B, 0 - 90 OHM
-LAMBDA SENSOR: 0 - 1V, 0.8- 1.6V, 0 - 5V ‘A', 0-5V ‘B’, 5-0V ’A’, 5-0V ‘B’
-LAMBDA SENSOR READING DELAY: 0- 1.250 SEC (5 SEC.)
-LAMBDA SENSOR EMULATION: SQUARE WAVE, DISCONNECTED, GROUND
-SQUARE WAVE EMULATION (only if selected previous option): HIGH TIME (0,36 SEC). LOW TIME (0,36 SEC.) DISCONNECTED SENSOR TIME (0,00 SEC.), NUMBER OF WAVES AFTER DISCONNECTION (0)
-ACTUATOR-MAX DEVIATION IN ACCELERATION: NOT ENABLED, 40 - 240 STEPS (100 STEPS if enabled)
- TPS DURING DEVIATION: (only if selected previous option) 1 5 - 5.0V (2,8V)
- ACTUATOR-MAX HIGH POSITION: 20 - 240 STEPS (240 STEPS )
-TPS TO RELEASE LIMITATION: {only if selected relevant options) 0.0 - 5.0V (2,8V)
-ACTUATOR-MAX LOW POSITION: 20 - 240 STEPS (20 STEPS )
-CUT-OFF OPTION: NOT ENABLED, ENABLED
-MINIMUM RPM FOR CUT-OFF: (only if selected previous option) 400 - 9.000 RPM (1.500 RPM)
-ACTUATOR-MAX POSITION FOR CUT- OFF: (only if selected previous option) 40 - 240 STEPS (80 STEPS)
-ACTUATOR-MAX INCREASE IN ACCELERATION: NOT ENABLED. ENABLED
-TPS DEVIATION FOR INCREASE: (only if selected previous option) 0.1 - 3.0V (0,3V)
-NUMBER STEPS FOR INCREASE: (only if selected previous option) 0 - 30 STEPS (5 STEPS)
-ACTUATOR-MAX POSITION FOR FIXED DEFAULT: NOT ENABLED. 20 - 240 STEPS (100 STEPS if enabled)
-LCS A1 V05 MEMORY RESETTING: OK TO CONFIRM allows to re-set the standard values (in bold type) of LCS A1 1/05 Computer
На някой може да му бъдат от полза числените стойности за собствени разработки.
Успех! |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 27, 2005 11:09 Заглавие: |
|
|
Отново се връщам на темата защото така и не се добрах до работеща схема!Благодаря на Desert Leo за това , което ми прати , но неговата функция е просто да следи дали двигателя работи или не така че ако някой има работеща схема която да следи оборотите на двигателя и да може при предварително зададени такива да управлява превключването от бензин на газ , бих се радвал да я сподели с мен!
Търся схема също и на т.нар. "емулатор" - платката , която лъже компютъра за Опел Вектра - 90г.
Предварително благодаря! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|