| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Private Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2011 13:13 Заглавие: |
|
|
| sathv написа: | Просто от БТК са ти сложили уплътнител на линията. Така наречения PCM.
... |
Говорил съм по PCM въпроса с техници от БТК, които инсталираха такъв във един офис.
Казаха, че зависи от моделa, има и по-добри такива, през които данните минават успешно.
Отделно, че на факса и 9600 bps (G3) му стигат, за разлика от модем за Интернет,
където това ще е кошмарно бавно.
Конкретно по случая, проба с друг модем също може да помогне.
Колкото е по-"хардуерен" модема, толкова по-добре. Последните вътрешни хардуерни
бяха на ISA, но пък външен на сериен порт може да се намери за 5-10 лева втора ръка.
| vescherry написа: | С този същия модем миналата година съм пращал факс от този същия компютър...
Чува се че набира и се свързва но няма сякаш ниво на сигнала ли що ли. |
Възможен е и проблем със елементите във входната част на модема.
Провери ги или помоли по-напреднал в електрониката колега да го прегледа. _________________ -= All our life, we are beta testers =-
Последната промяна е направена от Private на Съб Яну 15, 2011 13:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vescherry Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2011 13:22 Заглавие: |
|
|
На същата скорост го пробвам. Ще се опитам да се свържа с някой техник от БТК-то. Но пак казвам - изпращал съм факс с това животно без проблем, незнам оттогава какво са променили - но сега не ще. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2011 13:25 Заглавие: |
|
|
| vescherry написа: | | ...незнам оттогава какво са променили - но сега не ще. |
Имам случаи на изгорели елементи във входната част на модеми,
които просто са седяли включени в телефонната линия.
Никой потребител нищо не е правил, от линията идва едно пренапрежение
и пляк. Обикновено са поправими. Не знам дали това е случая при теб,
добавям още един вариант за разглеждане. _________________ -= All our life, we are beta testers =- |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2011 13:42 Заглавие: |
|
|
Взех да си мисля, че си прав колега. Щом се чува че тихичко набира значи във входно-изходните вериги нещо се е оцвъкало. Ще поръчам нов от ибея и ще тествам отново. Благодаря на всички отзовали се. Закривам темата. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |

|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 11:20 Заглавие: |
|
|
И аз трябва да имам някъде един външен Acorp 33600, ако ditronix не се отзове, ще потърся. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2011 7:48 Заглавие: |
|
|
За да приключа темата - поръчах нов модем и се реши проблема. Само дето е толкова трудно да се намери добър софтуер за него. С вградения във windows-a не може да се затвори линията, като вдигна и затворя слушалката - почва да звъни - такива работи. _________________ Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. |
|
|
 |
|