|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 21:08 Заглавие: |
|
|
Позволете ми и аз да се намеся. Аз съм теърде млад и с малко опит в сравнение с вас господа но имам право на мнене по темата. И аз като вас се вълнувам от алтернатовни източници на енергия. Всичките тези ВЕЦ, ТЕЦ и АЕЦ замърсяват страшно много оклната среда и водите. Това е голям проблем , който на много хора им се струва безмислен. Много хора казват "е ами аз дотогава намя да съм жив", и не им пука за околната среда. За мен единствената алтернатива е електричеството! Ако човечеството съомее да използва "безплатните" и мощни източници на енергия (слънцето) навреме, то това ще запази вселената за векове наред. Затова аз напълно подкрепям вашите идей за източници на електричество. За сега слънцето и вятърът за наи екологичните източници на енергия. Особенно слънцето е изключително мощен източник , но все още не можем да използваме пълноценно енергията му. Ндявам се че с напредването на технологиите и науките ще се създатат по-добри фотоелементи и слънчеви батерии.
А относно вътярната енергия - от малкото информация коъто съм чувал, ми става ясно че електричеството създавани от тези генератори е твърде малко в сравнение с съвременното потребление на ел. енергия, но в частите на света където ветровете са силни, това е добра инвистиция.
 _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Grrr Гост
|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 22:59 Заглавие: Hm |
|
|
| electronics написа: | Позволете ми и аз да се намеся. Аз съм теърде млад и с малко опит в сравнение с вас господа но имам право на мнене по темата. И аз като вас се вълнувам от алтернатовни източници на енергия. Всичките тези ВЕЦ, ТЕЦ и АЕЦ замърсяват страшно много оклната среда и водите. Това е голям проблем , който на много хора им се струва безмислен. Много хора казват "е ами аз дотогава намя да съм жив", и не им пука за околната среда. За мен единствената алтернатива е електричеството! Ако човечеството съомее да използва "безплатните" и мощни източници на енергия (слънцето) навреме, то това ще запази вселената за векове наред. Затова аз напълно подкрепям вашите идей за източници на електричество. За сега слънцето и вятърът за наи екологичните източници на енергия. Особенно слънцето е изключително мощен източник , но все още не можем да използваме пълноценно енергията му. Ндявам се че с напредването на технологиите и науките ще се създатат по-добри фотоелементи и слънчеви батерии.
А относно вътярната енергия - от малкото информация коъто съм чувал, ми става ясно че електричеството създавани от тези генератори е твърде малко в сравнение с съвременното потребление на ел. енергия, но в частите на света където ветровете са силни, това е добра инвистиция.
 |
Как така реши че вецовете не са в това число , ако си в балканско село до силна река ето ти възможност , прекарваш я през турбина и генератор и ще си имаш ток от природата без да замърсяваш  |
|
|
 |
StiV Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 23:23 Заглавие: |
|
|
Дори и да не си до силна река, стига да има течаща вода наблизо, пак става. Мой съсед (през 2 къщи), живее до малка рекичка, направи нещо като водоскок (водата се събира и пада от високо върху едно колело - както на старите водни мелници). От там през редуктор, за да увеличи оборотите и в генератор на 4 kW... и сега си свирка човека  |
|
|
 |
TISHO^INJ Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 23:33 Заглавие: |
|
|
Аз също сам млад и нещата за получаване на енергия от природата ме превличат но ви пиша заради друго. Когато искаме да повишим обороти на някой съоръжение се използва мултипликатор , а не редуктор. Рдуктора намалява оборотите. _________________ Бързата работа , срам за майстора!!! |
|
|
 |
EL.6OK Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 21:38 Заглавие: |
|
|
Който иска да разгледа
http://www.energotehnica.com/
а ако отиде и там може да научи по нещо за перките.
Много се радвам,че се обсъжда темата и се търси начин да се помогне на тези,които имат нужда! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 17:19 Заглавие: |
|
|
| NOVO: vqtarni generatori na plovdivskiq panair. |
|
|
 |
wind-mag Нов потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Апр 24, 2005 22:16 Заглавие: |
|
|
| TISHO^INJ написа: | | Аз също сам млад и нещата за получаване на енергия от природата ме превличат но ви пиша заради друго. Когато искаме да повишим обороти на някой съоръжение се използва мултипликатор , а не редуктор. Рдуктора намалява оборотите. |
Абе сега се сетих че "reduce" значи намалявам, ограничавам. Както писах по-напреди ремъка от пералня перла например ще стане, като се вземе и колелото. Или с някаква верига от колело и механизма, ако е със скорости ще може и да се гласи да е "таман" каквито обороти трябват, за по-високо КПД. |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 14:34 Заглавие: Слънчевата енергия е по-переспективна! |
|
|
Направете следния опит. Поставете 3 – 4 стандартни огледала от магазините за 1 лв. върху подходящи стативи, например маса, подпрени с твърди предмети. Огледалата трябва да бъдат огрени от слънцето и да отразяват слънчевите лъчи така, че да се насочат в една обща точка. В тази точка поставете парче ламарина, с възможно най-тъмен цвят. Пипнете ламарината след няколко минути!
Слънцето огрява земната повърхност с мощност, около 1200 вата на квадратен метър. 1000кв.м. огледала могат да отразят 1,2MW мощност. Това е 1 декар площ. Пустееща площ има в изобилие. Имам предвид не пустеещите земеделски земи, а голите баири, които не се използват за нищо. Върху тях могат да се разполагат огледала, които да загряват вода, както в ТЕЦ и АЕЦ. Помислете! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
Mного пари за огледалата ще трябват Но един квадратен метър ако дава 1200 вата това не е никак малко ако оползотворяме всичката тази енергия. А каква е светлинната мощност на 1 кв. м. ? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|