Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за Стабилизирано захранване
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Вто Яну 18, 2011 15:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо се получават странни работи.Взех един траф да пробвам той е за макс ток 1.6А. натоварих го с 1А и се оказа че меря с мултицета и няма разлика м-у вторична изправена и вторична променлива в напрежението.Това нормално ли е .Нали трябва да е изправената по голяма с 1.4 заради филтровия кондензатор.А кондензатора е 4700uF все пак.мисля че не е малко.Аз ли греша или уреда.Все пак не е осцилоскоп да видя какво става
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 18, 2011 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

kukata написа:
..... получават странни работи.Взех един траф да пробвам ........... изправената по голяма с 1.4 заради филтровия кондензатор.....

Прочети какво представляват ефективна,амплитудна,средна стоиности на ток и напрежение и вътрешно съпротивление на източниците на Е.Д.Н /ток/ и няма да се "получават странни работи" Smile
Върнете се в началото
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Сря Яну 19, 2011 12:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок прав си че това ми куца Smile но наистина как да постигна желаното напрежение.Ще ползвам стабилизатор lm317 на него макс напрежение трябва да е 36 волта за да не изгори.Ще стабилизирам на 21 -за стабилизация трябва напрежението да е 1-3 волта повече.Какъв траф да изпалзвам ? С какво напрежение?Някой ще ме улесни ли
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети