| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
barekov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 11, 2011 20:35 Заглавие: |
|
|
| На моят генератор пише 14.4В 80А. Виждал съм на по новите автомобили при дизелите 150А но те са с водно охлаждане. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 12, 2011 8:54 Заглавие: |
|
|
И на мене като е -15градуса ми върти трудно.А всичко си е ок-почти.След нова година ми в първия работен ден ми се случи следното.Тръгвам за работа сутринта ,врътвам ключа и се чу само ЦЪК.Лампите за осветлението леко мигнаха но не изгаснаха.И така няколко пъти.Качих се в къщи ,взех едно 3 литрово шише с вряла вода и бавно го излях на стартера. След като завъртях се чу това http://translate.google.bg/?hl=bg&tab=wT#en|en|vvvvvvvvvvvvvvvvvv (Натиснете listen или чуйте) и запалих.От тогава не съм имал проблем ,но и времето се постопли  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 16:58 Заглавие: Re: Проблем с автомобилен генератор |
|
|
| Ако си спазил точно указанията от последния пост на първа страница и резултатът е същия,потърси причината в електромагнитния включвател на стартера. Вътре в него контактната пластина и контактите влошават в следствие на нагар връзката и шашканицата става до захлас.На година имам поне по един такъв случай! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 20:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | електромагнитния включвател на стартера. |
У наше село му викаме бендикс ,само да не ме скастрят че ползвам чуждици !  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 21:24 Заглавие: |
|
|
Ние пък у наше село му викаме-шалтер,бендикс е зъбното колело дето върти мховика _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Shulz Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2011 8:25 Заглавие: |
|
|
| Казвайте му както искате! И да му викате няма да ви чуе. Просто потърсете причината там. У нашто селу му виками електромагнитен включвател,защото просто е това. |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2011 9:38 Заглавие: Re: Проблем с автомобилен генератор |
|
|
| barekov1 написа: | | Скоро закупих нов акумулатор .... Но сутрин трудно върти стартера. |
Пробвай с акумулатор, който е сигурен, че работи! Според писаното, генераторът е добре.Имах същия проблем с една "Нива".Не върти стартера само сутрин, а след това няма проблем.Пробвах с друг акумулатор-същото.Смених втулки на стартера, четки, електромагнитния включвател-все тая. И накрая излезе късо между навивките на единия от полюсите на статора.Рядко се случва, но може да е и това! _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 27, 2011 19:51 Заглавие: |
|
|
| На този акумулатор може ли да се измери гъстотата на електролита или е капсулован/необслужваем/.Напоследък ги продават със слаб електролит-1.20 явно киселината е поскъпнала.Споделям личен опит. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 28, 2011 10:34 Заглавие: |
|
|
BENDIX е фирма,която произвежда и електромагнитни включватели за стартери.FERODO е фирма,която произвежда елементи за спирачни системи.Аз нещо се съмнявам в акумулатора на колегата.Не е нормално нов акумулатор при нормална консумация-около 20 mA- за една вечер да пада на 12,4V.Нормално е напрежението на батерията да е около 12,7-12,8V.Ako не е там проблемът-залагам на стартер.След като при работещ двигател имаме на клемите на акумулатора 14,2V няма как алтернаторът да е проблемен. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
beldo Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2011 21:27 Заглавие: |
|
|
игават не са от най-читавите акумолатори ако ме разбираш така че карой смело и безотговорно  |
|
|
 |
|