| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2011 23:44 Заглавие: |
|
|
Номер 1 е  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2011 23:53 Заглавие: |
|
|
| За да има полза от темата трябва да се уточни, файла не е в pdf формат. От скенер не излиза в този формат, а като картинка! А програмата за разпознаване на текст и обработката му в последващ запис в doc формат е вече друга бира. Ако греша-поправете ме. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2011 23:55 Заглавие: |
|
|
По принцип си прав но този който го е сканирал го е записал в .pdf и идеята беше да може да се "извлече" текста от там. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2011 23:59 Заглавие: |
|
|
Нека изясним докрай въпроса. В действителност файла какъв е, картинка или истински pdf? Защото може да сложиш призволно разширение и да си мислиш че файла е pdf, но я опитай да го отвориш с акробата или някоя друга програмка за pdf.
И в двата случая може да се извлече текста и да се конвертира в док. Ако е пдф-с някоя програма от линка който дадох в първия отговор. Но ако е картинка-само с разпознаваща текст в картинка програмка. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2011 0:04 Заглавие: |
|
|
Файла е разширение PDF отваря се с Acrobat. И си е картинка ( сканирани А4 листи ) . И трябваше да се конвертира в какъвто и да е формат така, че да може да се променят някой неща по текста преди да се принтира на ново. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com
Последната промяна е направена от DJ69VN на Съб Яну 22, 2011 0:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2011 0:04 Заглавие: |
|
|
В съдържанието на един pdf файл може да има и картинки.
След като е излязло от скенера независимо от формата в който е записан (някои поддържат и pdf формат), това е картинка.
Въпросните програми които се обсъждат (с общото име Optical Character Recognition) работят с всякакви изображения включително и с картинки в различни формати.
В зависимост от програмата, версията и възможностите и (а и на предмониторното устройство) някои се справят доста добре при качествено копие.
Понякога трябва и да се подбутнат тук там, но вършат прекрасна работа.
П.П. На тях се дължат доста документи качени в нета от време "оно".
А и доста печатни (пре)издания. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2011 10:16 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | Файла е разширение PDF отваря се с Acrobat..... | Тогава не виждам причина да не се справиш и с някоя от тези програми конвертиращи от pdf в doc? Проблем ще е може би само кирилицата? |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2011 12:01 Заглавие: |
|
|
Професионалната версия 8 на Акробата идеално върши работа. Конвертира във Уорд. После пишеш, бришеш. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 16:27 Заглавие: |
|
|
Не знам дали защото и аз ползвам професионалната версия на акробата, никога не съм имал такъв проблем? Просто си копирам текста където си искам. Качвам едно демо, как копирам в NOTEPAD или в Openoffice. Нарочно избрах документ на кирилица, който аз съм сканирал и запазил в PDF формат. Но няма никакъв проблем с всякакъв текст от сервизна документация с картинки. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 23, 2011 17:36 Заглавие: |
|
|
С Adobe Pro това не може да стане Реално неговия pdf съдържа само картинки И Adobe Pro ще експортне просто картинките, но няма да има грам текст
BTW има pdf-и и pdf-и Има PDF-и, които не може нищо да направиш нищо освен да ги гледаш Че и даже има и лимити до кога да ги гледаш  |
|
|
 |
|