|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 15:08 Заглавие: |
|
|
| georg77 написа: | | Въпросния ценер ще го сменя въпреки че е обозначен на корпуса със знака за ценеров диод няма да споря много е стар може и да е сбъркан. |
Нищо не е сбъркано.Това ти е логото на производителя.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 16:25 Заглавие: |
|
|
Да точно така оказа се че е един обикновен исправителен диод.Незнаех,че така се мерят.Знака най-вероятно е логото на фирмата производител.Всичко съм сгобил само чакам да ми донесат ценера.Ще пиша като тествам това чудо.
Между другото един мой познат,който ви е колега т.е разбира ги тия работи,ме посъветва да управлявам напрежението на трафа от към първичната намотка като последователно свържа дросел.Но тоя дросел трябвало да си изчислявя и т.н.Има ли някаква схема да видя за какво става на въпрос или някакво име на тая джаджа за да я потърся в нета. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2011 22:47 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | да разбереш дали туй SY185 е ценер и какъв, пък може и една снимка да му дадеш. | Тя, снимката, хората са я направили, както и другата и разликката за "нас" е очевадна. Може би подведох питащия със съвета си, че може да замени изходящите диоди и тиристори с каквито има, но това не се отнася за останалите елементи.
| georg77 написа: | | Най-близкото е 45. | Предполагам, че и на други се е случвало да развиват или да донавиват част от вторичната, когато е най отгоре, за да променнят втирчното напрержение, дори да навият изцяло нова намтока (когато има достатъчно място) без да расглобяват трафа, но в конкретния случай не съм сигурен дали е удачно, ако една и съща намотка се ползва едновременно за управление и за работна. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 7:39 Заглавие: |
|
|
| Трафа е навит с две вторични намотки за по 30В като на всяка има средна точка.Така получавам напреженията 15,30,45 и 60В като съединя двете вторични в една.Има място за донавиване и 30-те волта да станат 40 волта.Тогава ще станат две самостоятелни вторични намотки едната 40 другата 30 волта.Така е по схемата с две независими вторични.Въпроса ми е може ли да обединя двете вторични(в моя траф) и да използвам 45В за управлението,а останалите 15В за работно напрежение които всъщност искам да регулирам.Кой от двата вариянта ми препоръчвате.С донавиването на трафа може да има проблем защото е залят със смола. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 7:49 Заглавие: |
|
|
Ако има прозорец м/у намотката и магнитопровода с прошиване,без да се разглобява трафа.За управление не ти трябва и дебел проводник,ще е достатъчен и 0,35-0,40 с който лесно може да добавиш 15-20 навивки. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 11:38 Заглавие: |
|
|
Сглобих най накрая уреда и РАБОТИ,но регулирането не започва от 0,а от 0,7 до 16,8 волта на празен ход.При товар 20А се регулира в диапазона 0,8-15,8 волта.Щеше ми се да започва поне от 0,5 ама ще го преживея.
Благодаря на всички отзовали се  |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 17:27 Заглавие: |
|
|
Е, ако се върнем малко назад,имаше и съвети регулирането да се извършва в първичната.Тогава можеше да стане почти от нула. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|