| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 16:13 Заглавие: Зареждане на GSM |
|
|
| Някой може ли да ми каже колко време е нужно да си зареждам батерията като е чисто нова.. батерията е Li-Ion... 10x predwaritelno |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 16:24 Заглавие: |
|
|
| чувал съм,че цяла нощ трябва да седи,макар че не си го обяснявам.. |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 16:33 Заглавие: |
|
|
| И аз така съм чувал но според мен няма логика да е така.. така че някой ако знае как стоят нещата нека каже.. |
|
|
 |
ГСМ Гост
|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 20:27 Заглавие: |
|
|
| Да така е но зависи от батерията. Причината е електрониката в нея която понякога е самообучаваща се (в батерията има ЕЕПРОМ). Типичен пример са моторолските батерии. С нокиа няма такива проблеми |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 20:50 Заглавие: |
|
|
| ГСМ написа: | | Да така е но зависи от батерията. Причината е електрониката в нея която понякога е самообучаваща се (в батерията има ЕЕПРОМ). Типичен пример са моторолските батерии. С нокиа няма такива проблеми |
и аз много съм се чудил тази идея ми допада защото след разглобяването на една стара батерия вътре имаше платка с 2 smd чипа и няколко елемента може и тъи да е освен това специално сименса продължава да вкарва минимален ток след като е спрял да мига индикатора на батерията тъи че я остави 24 часа да се напълни  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 21:21 Заглавие: |
|
|
Dinev, отговора на твоя въпрос е "според зависи:
-какъв е телефона
-какъв тип е батерията (освен, че е Li-ON дали има в нея активни елементи контролиращи процеса на заряд и помнещи циклите), но това пак е обвързано с предходното.
- какво е зарядното (за този телефон препоръчано от производителя или не ), "бързо" или не.
Въпросните препоръки обикновенно идват от средния капацитет на батериите, номиналния ток за заряд и предположението, че батерията не е заредена. Като разделиш едното на другото (при някакви средни значения) се получава нещо такова (въпросните часове) с определен запас.
Така че най-добре погледни в User manual-a на телефона какви батерии препоръчва ( какви зарядни) и какво е написано по въпроса за първоначален заряд за различните типове.
Всичко останало са приказки от сферата, че някой чул, че някой казал...
По принцип тези препоръки са свързани и с така наречения "ефект памет" на батериите който при твоя тип е най-слабо изразен, а най-силно при NiCd, но такива за телефони (GSM) не се използват вече (по средата са NiMH). |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 21:32 Заглавие: |
|
|
| Така и така се започна темата за зареждане на батерии, искам да попитам дали ще се увеличи скоростта на зареждане на батерията за нокиа 3310, като поставя електролитен кондензатор в оригналното зарядно, понеже не са сложили? или това ще навреди на телефона? Зарядното е 355мА 3.7В. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 21:36 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo, всяко едно зарядно като правило е генератор на ток. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 21:01 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | Milen_haskovo, всяко едно зарядно като правило е генератор на ток. |
защо генератор според мен е преобразувател _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 21:30 Заглавие: |
|
|
| В зарядното на Nokia за което говориш нарочно не са сложили кондензатор, за да се получи някакъв ефект на токоограничение без прекалено да натоварват трансформатора, който и без това работи в такъв нетипичен за него режим. Не ми е ясно обаче откъде са си измислили тези 355мА или колкото са там. Май въобще не дава 350 мА . Опитай с някакво импулсно зарядно, мисля че ще зарежда по-бързо. |
|
|
 |
|