| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 29, 2011 15:58 Заглавие: Възможно ли е метализация на отвори в домашни условия??? |
|
|
Възможно ли е да се направи метализация на отвори на печатна платка в домашни условия???
Чувал съм за някакви преси, които щанцоват някакви медни детайли в платката, но никъде не мога да намеря такова нещо.
Съществува ли изобщо???
Последната промяна е направена от p_stoyanoff на Нед Яну 30, 2011 12:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 29, 2011 16:12 Заглавие: |
|
|
"Тел" през отвора и запояване от двете страни.
А най-добре като се разработва самата платка тези преходи да се правят по възможност на крака на подходящ елемент (за да не се налага номера с телта или поне да се ограничи максимално).
Това за което си чувал е от зората на "платкаджийството" когато и там все още не са "измислени" достъпни е надежни методи за метализация чрез електрохимични инхибитори.
Въпросните "неща" са кухи нитове (или втулки които се развалцоват от двете страни), наричат ги и "пистони". Метод крайно ненадежден и създаващ проблеми във времето.
И си оправи заглавието, моля! _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 12:18 Заглавие: |
|
|
Това с "инженерното влакно"(тел) ми е ясно. Интересуваше ме дали мога по някакъв начин да ги метализирам, но така че да изглежда по-добре.
В случая за мен е важно платката да е изработена на ръка и да изглежда добре. За това питам. Някакви други идеи освен с електрохимия?
То за този метод предполагам ще ми трябва бая реквизит!? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 13:08 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | ... Някакви други идеи освен с електрохимия?
То за този метод предполагам ще ми трябва бая реквизит!? |
Разбира се.
При това си е невъзможно приключение за домашни условия (според мен).
Да не говорим, че част от "чорбите" с които се работи са цианидни съединения.
А за това:
| Цитат: | | за мен е важно платката да е изработена на ръка и да изглежда добре | друго смеслено освен това | Цитат: | | като се разработва самата платка тези преходи да се правят по възможност на крака на подходящ елемент (за да не се налага номера с телта или поне да се ограничи максимално). | не се сещам.
Ако платката като дизайн е вече готова или не смяташ да я/го променяш - номера не виждам как ще стане по друг начин. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 15:10 Заглавие: |
|
|
Платката е с 2 контролера с по 40 крака - невъзможно е без преходи.
Еми щом не може, ще си я правя с тел  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 21:06 Заглавие: |
|
|
Mен ако питаш а и може би повечето хора, ако тия процесори са DIP корпус по-добре си ги налепи на универсална платка. Има и двустранни. Ако все пак са SMD или просто искаш да е на хубава платка ти препоръчвам да направиш проходите с телта. Тия електрохимичните не са много надеждни особено що се отнася до захранващи пътеки има възможност дори за прегарянето им, особено ако са правени в домашни условия Но ако е проходен отвор със запоен крак на елемент отгоре и отдолу е екстра няма изгаряне дори при късо. |
|
|
 |
|