| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 11:29 Заглавие: |
|
|
| С тези омове няма как да минат амперите. Вземи реостат и измери напрежението в/у системата на пълно онклонение (края на обхвата), а после сметките за шунт. Явно оригиналният е останал в таблото от което са извадени. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 11:41 Заглавие: |
|
|
За всичките имам оригиналните шунтове
Въпроса е как да огранича показанията на скалата |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 11:49 Заглавие: |
|
|
Незнам с какъв уред мериш?Пробвай с една 1,5Волтова старичка батерийка да подадеш ток и да видиш стрелката дали се мести и колко.
Не съм видял че има и втора страница  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи!
Последната промяна е направена от ivanovbg на Нед Яну 30, 2011 15:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 14:07 Заглавие: |
|
|
С оригиналните шунтове няма да стане. Правилния подход е да си направиш или намериш такъв шунт, който при максималния ток на измерване- в твоя случай 20 А да ти дава напрежението на пълно отклонение на стрелката- както си написал 60 миливолта. Ако използваме знанията завещани ни от г-н Ом ще получим, че ти трябва шунт със стойност 0,003 ома / 1,2 вата. Ако искаш да ползваш оригиналните шунтове ще трябва да усилваш слаби сигнали за да получиш пълно отклонение на скалата, което е доста трудна задача.
Понеше мощността не е голяма спокойно можеш да си направиш шунта от няколко резистора с по-висок коеф. на точност- напр. 1 процент.
Успех |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 19:13 Заглавие: |
|
|
Приборите са предназначени да работят с външен шунт. Трябва да манипулираш не прибора, а шунта. В твоя случай, за 20А може да си навиеш един от някакъв нагревател - целта е при 20А през шунта, падът върху него да е 60мВ. Имаш си товар - ваната, трябва ти контролен прибор и малко експерименти.
П.С. И аз съм пропуснал втората страница
gakal е прав. Иначе можеш да дялкаш оригиналния шунт, докато му вдигнеш съпротивлението, ама от 200 на 20... не знам. Пък и ще имаш право само на един опит - одялкаш ли повече, няма връщане. Или пък си търси готов за 20А.
Пък за твоя твоя случай става и това. |
|
|
 |
alpal Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 20:26 Заглавие: Re: Въпрос за амперметър |
|
|
| Не разглобявай приборите. Използвай външен стандартен шунт 20А/60мV за този до 200А с коефициент 0.1. Или шунт 30А/ 60мV за прибора със скала до 300А. За удобство може да преработиш скалите. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 1:21 Заглавие: |
|
|
Аха
Например ако сложа шунт 30А на уреда за 300А при товар от примерно 20А уреда ще отчете 200А (според скалата) т.е 20А реални.Или греша?
Реално тогава ще имам уред с обхват до 30А
Благодаря за информацията |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 11:11 Заглавие: |
|
|
| Точно така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 11:15 Заглавие: |
|
|
Идеално имам всичко налично
Специални благодарности за тебе Мульо,помагаш ми доста даже се досети за къде е този амперметър----успех  |
|
|
 |
|