| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 22:12 Заглавие: |
|
|
Схемата в друг формат ще може ли.Незнам с какво да я отворя  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 0:00 Заглавие: |
|
|
| Ето я в снимка. Иначе е за sPlan.Другото е печатна платка за Sprint Layout. И аз се замислих да я правя,ако някой поръчва платки мога да купя няколко. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 6:38 Заглавие: |
|
|
И да я направите по тази схема няма да останете доволни:
- катодите на индикаторите не могат директно да отидат в пика - трябва през транзистори. Така както е дадено индикаторът ще свети мноооого слабо и има опасност да изгори пика. Макс ток през пин е 20 или 25 mA. Тук ако светне осмица през катод ще протекът 40mA
- ако не може да се намери сорса то може форматът на крайното изображение да не ви хареса.
Тези индикатори към които ви дадох линк може да си настроите например ако измервате напрежение до 5 волта то да ви показва 2,43 а ако мерите до 99 волта 12,6 Т.е. може да си местите запетайката и изобщо може да си настройвате всякакви граници на измерване.
Например ако на входа подадете напрежение от 1 до 4 волта то може да го накарате да показва от 300 до 450 и всякакви подобни ... _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 8:54 Заглавие: |
|
|
И аз така мисля.Вероятно днес ще поръчам от тях. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 13:49 Заглавие: |
|
|
Мисля че не е задължително да се пуска максималния ток през сегмент ,съвременните LED светят добре и с много под 10 мА.
Оригиналния форум
http://vrtp.ru/index.php?showtopic=14164 |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 15:45 Заглавие: |
|
|
тъй като използвам често индикатори в работата си знам че масово предлаганите в БГ индикатори хич не са съвременни. Особено зелените на паралайт и кингбрайт светят много зле. А индикатори на тези фирми се предлагат в комет, в елимекс и къде ли не.
Колкото до схемното решение то наистина може да работи но е супер непрофесионално. Сам сметни - свети 8 имаме 8 резистора по 1к, което прави 5ма * 8 --> 40 милиампера през общия пин, в случай катод на индикатор. А този пин влиза в пика.
Въпросът е не дали ще работи схемата, а кога ще изгори пика, или ще се ресетира по време на работа или ще направи грешка от тези напъни.....
То така купуваш телевизор НЕО с орязана схема и изгаря преди края на гаранцията, купуваш марка и кара поне 2 пъти гаранцията...... _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 20:07 Заглавие: |
|
|
Универсален трицифрен индикатор.Вече го поръчах и утре ще ми дойде.Ще пиша как е като го тествам. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител