| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
1212 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 20:32 Заглавие: Прекъсвач на обороти |
|
|
| Може ли да се измисли схема за прекъсване на оборотите примерно над 5000 ? Става въпрос за 4 цилиндров двигател.Като запалиш двигателя и му дадеш газ,като стигне до на 5500 оборота (примерно) да прекъсва искрата,и като паднат оборотите пак да я пуска.Как може да стане това? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 21:29 Заглавие: |
|
|
| Да прекъсва искрата ми се струва кофти, аз мисля че двигателя ще се задави просто. Може да пробваш с контрол на газта. Нещо механично като серво да я връща леко например. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 31, 2011 22:10 Заглавие: |
|
|
Може да се направи но не като се прекъсва искрата.Спреш ли я ще напълниш гърнетата с сурова смес и като пак се възтанови-БУМ
Спира се горивото по принцип.Всички мотори си имат такъв прекъсвач.Обикновено е за 6500-7000 об.Може да се промени и във софтуера.Пиши за какво ти трябва и на каква кола. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
1212 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 15:41 Заглавие: |
|
|
Трябва ми точно такъв да е ефекта,да спира искрата и да я пуска,за да се получава "дум'' от ауспуха  |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 20:00 Заглавие: |
|
|
Аверче, ти изби рибата
Като гледам, няма начин в колата вече да не е курдисан 2500 вата усливател със съответните каси. Я вземи си запиши различни гърмежи на един диск - разнообразието ще е много по-голямо. За още по оригинално можеш да запишеш и други звуци - оригване, пръдня и каквото ти кефне още. А сега какво - само един скучен гърмеж. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 20:03 Заглавие: |
|
|
ще сменяш аспух май
Кажи каква е колата че как да ти кажа схемата на прекъсване? _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 0:31 Заглавие: |
|
|
Нищо няма да сменя най много да издъни катализатора и да го махне
Та може да се измисли естествено. Схемата ще е аналогов оборотомер т.е. преобразувател напрежение честота. От там при определено напрежение задействаш реле което има нормално затворен контакт и прекъсва запалителната бобина. Сега точно не ми се мисли схема но имах в една книга утре ще видя. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 0:57 Заглавие: |
|
|
Бате едно це-ка ключе ще върши същата работа и ще си го пуска когато иска А и колата няма да спре на 5000 оборота.
Лично съм виждал гърнета на мезета  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 8:18 Заглавие: |
|
|
| на втория третия опит и ще сменяш свещи (когато ги намокриш ги охлаждаш а те не са предвидени за толкова резки температурни разлики) кажи какво целиш за да ти помогнем |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 9:56 Заглавие: |
|
|
Очевидно да си съсипе колата,по един или друг начин  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|