Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Goldstar CKT-2190, шаси РС04А, поражения в захранване

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 13:29    Заглавие: Goldstar CKT-2190, шаси РС04А, поражения в захранване Отговорете с цитат

Въпросният телевизор Goldstar CKT-2190, шаси РС04А ми го подари един приятел, с тежки поражения по захранването, дефектирал мрежови ключ, прегоряли фолийните пътечки около него, пробили 2 диода 1N4005GP в греца, буквално прегорял и разполовен R812P 2.2 Om/5W, имам съмнения за дефектирал ключов транзистор D1555, измерванията с цифров мултицет не дават признаци да е мъртъв, но знае ли човек, видимо няма други поражения, дали обаче не трябва да има съмнение и за TDA4601 ? От къв зор е станало цялото това яко късо, дали не трябва да сменям и електролита C808P 120mF/400V, какво сочи вашата практика в подобни случаи ?
Телевизорът го правя не от кеф и за мен, ще го подаря на едно бедно семейство с дечица..........в 21 век да нямат телевизор ми е страшно съвестно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Георги Стоичков
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

С колко ампера предпазител е бил, защото обикновенно при дефект в едното рамо на греца е нормално R812P да прекъсне. Възтанови връзките смени ключа, профилактизно можеш да смениш електролитите около 4601 вместо предпазител слагаш лампа 150-200 вата и включваш Wink
Върнете се в началото
Mario-G
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 14:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Имах същото шаси с такива поражения от гръмотевичен телевизор, но на него бяха стигнали пораженията чак до студената част. Беше изтекъл отдолу и кондензатора на +B и ми окъсяваше от окиса, но и кинескопа му беше доста изтощен и се отказах да го възстановявам. Пускай през лампа, както те посъветваха.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Георги че ме подсети да погледна предпазителя, приятеля който ми го даде е спец по корабни двигатели, явно се е вживял като майстор и в електрониката, гледам сега е запоил една дебеличка жичка в предпазителя, вероятно диодите в греца са окъсили, предпазителя си е изгорял, той е запоил тази и естествено да прекъсне въпросното съпротивление R812P. Според мен нещата са до тук, веригата до греца, надолу може би няма поражения, както казах D1555 не дава признаци при измерването да е дефектирал, преходите са в нормални стойности. Мрежовия ключ няма да го сменям, едното рамо не включва, ще го окъся другото е достатъчно, не съм се занимавал с такъв модел, в ключа има вградено едно малко ключе което дава верига само в крайно натиснато състояние, гледам по схемата управлява едно реле, вероятно за старт на захранването, ама че го измислили..............
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

stoianivanov написа:
в ключа има вградено едно малко ключе което дава верига само в крайно натиснато състояние, гледам по схемата управлява едно реле, вероятно за старт на захранването, ама че го измислили..............

Обичайната стендбайска секция,която я има в поне половината телевизори по света.Само че ти май сефте отваряш телевизор....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stoianivanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да Bojilov, все някога се прави сефте дори да е с телевизор....можете да заключите темата, телевизорът си тръгна, няма нужда от други мнения, благодаря на отзовалите се за съветите....
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 06, 2011 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

То и от цялата нямаше смисъл....Добре че не беше отишъл и някой от многобройните електролити типични за това шаси,че отиде до четвърта страница....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети