| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 18:32 Заглавие: |
|
|
| И него съм сменил. Не и не. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 18:48 Заглавие: |
|
|
Потърси повредата по видеосигнал. Ако съм на прав път ивицата трябва да се вижда на катодите на кинескопа /или друг управляващ електрод/. Дай линк към точна схема ... eurostereo xxxxx
Със сигурност съм имал такава ивица като повреда, но хоризонтална. И не горе, а по средата на екрана. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 04, 2011 19:09 Заглавие: |
|
|
| Късно е вече, взеха си го да гледат сапунките. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2011 21:52 Заглавие: |
|
|
Макар телевизора да е взет, нека напиша нещо. Тази черта ми напомня за дефект, при Shivaki-тата, всички модели, който дефект се проявяваше точно като черно петно в средата на екрана (там беше елипсовидно), което петно отначало със загряването на телевизора намаляваше. След време оставаше за постоянно. Причиняваше го електролитен кондензатор. Този, който е между изхода на вертикалната, и отклонителните бобини. Много съм ровил видеоусилватели и какво ли не, докато накрая, и с известна доза късмет, разбрах какво го причинява.
Ако пак ти попадне телевизора, и ако не си сменял конкретно този електролит, смени го. И пиши какво е станало. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2011 22:07 Заглавие: |
|
|
| Не, не е от ВО. Подобен дефект има и в шаси РС-04 на GoldStar, но там петното е съвсем друго по форма. |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 07, 2011 23:55 Заглавие: |
|
|
Как е феритната сърцевина на ТХО-то и разстоянието между тях, да не е по-голямо разстоянието или по-малко ако изолатора отстранен от себе си и изолатора между тях спаднал случайно.  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2011 10:49 Заглавие: |
|
|
| Докато беше при мен, не съм забелязал подобно нещо. |
|