| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 15:51 Заглавие: помощ за кабел принтерен USB to LPT |
|
|
Имам лазерен принтер НР 1000 и същият фабрично е комплект с кабел усб-лпт...Обаче кабела изгоря и не мога да подкарам принтера ....дайте идеи как може да стане това . В Конрад продават кабели подобни ,но накрайника е друг..на самия принтер буксата е принтерна но женска -мисля че е 25 ж. а тези които продават са друг вид принтерна букса...Ако някой може да помогне ще съм благодарен...Пробвах с принтерен кабел LPT -LPT и не тръгна  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 16:24 Заглавие: Re: помощ за кабел принтерен USB to LPT |
|
|
| karazaz написа: | ...Обаче кабела изгоря и не мога да подкарам принтера ....Пробвах с принтерен кабел LPT -LPT и не тръгна  |
Няма причини да не тръгне със стандартен LPT кабел и изправен принтер!
Явно не е "изгорял" само кабела. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
karazaz Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 16:40 Заглавие: |
|
|
| Ами на селф тестовете си работи и пуска примерни страници...не виждам вътре по платката на принтера да има някакви проблеми ...поне видими.... |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 20:46 Заглавие: |
|
|
| Селф теста е независим от интерфейса .Проблемите по ел. платки са "видими" на осцилоскоп . Тествай интерфейса с debug под DOS, мери изводите на интерфейса на принтера за късо към земя 1 строб 2-9 данни...... http://pinouts.ws/lpt-pinout.html , на този принтер са защитени с ценерови диоди . |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2011 21:52 Заглавие: |
|
|
В контрол менюто за принтери сменяй порта от USB на LPT.
Въобще поразходи се из биоса, опциите за принтер и т. н. и ако трябва инсталирай "нов принтер" от менюто за принтери. При правилна инсталация уина трябва да открие принтера. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 10:05 Заглавие: |
|
|
| Фикри Нури написа: | В контрол менюто за принтери сменяй порта от USB на LPT.
|
Ей това е обикновено ключа към решението. Уиндоуса обикновено ги слага на LPT1:, вместо на USB001 |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2011 13:56 Заглавие: |
|
|
Да, това е най-често проблема! Аз използвам сьщата комбинация на принтер и кабел. При добавяне на принтер Уин-са го инсталира на LPT1 и се налага после само рьчно да го сменя на USB. _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
rad Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2011 15:40 Заглавие: Ха, ха, ха- по-големи глупости не бях чувал |
|
|
Това не е просто кабел ЮСБ-ЛПТ, а форматера на принтера. Без него имаш купчина чарколяци.
 |
|
|
 |
|