| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin13 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 20:57 Заглавие: Зацапване на видео глава на касетен видео плеър AIWA E575DK |
|
|
| Здравейте!Пак имам проблем с горе посоченото видео.Искам да първо да отбележа,че видеото ми е много ценно за сваляне на видео касети и ми трябва много.Проблема ми е следния:когато лентата си върви нормално и дава супер чиста картина,след продължително време видео главата се зацапва и почва да трепти цялата картина,като дава само черен екран с вълнообразни ленти.Първия път изчистих главата и стана.След около час вървене отново я оцапа.Отпред на видеото има лампички,които показват с-мата каква е-аз пускам с-ма секам,а той ми показва,че е пал.Според мен не достига видео сигнал,за да може да определи с-мата.Според вас от какво може да е?Моля ви се помагайте! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 21:37 Заглавие: |
|
|
Освен барабана трябва да изчистиш и водачите,и главата за синхроимпулси,и ролката,и всичко,натрупало вековна мръсотия.
Демек цялото.
А и механиката сигурно има нужда от профилактика и смазване.
И ремъчета разни,дето са ластици вече.
Най-вероятно и лентата на древните касети е насъбрала всякаква гнус.
А най-добре го изхвърли и направи технологичен скок във времето.Или го пази за някой музей,скоро ще придобие статут на антика.Това ме покърти. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
pavlin13 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 22:29 Заглавие: |
|
|
Е....нали трябва да има и малко хумор .Изчистих и водачите както каза.Ще пробвам и главата за синхроимпулсите и ще съобщя.Абе то вярно си е антика,ама понеже свалям видео касети на компютъра и ми трябва много.Иначе си имам тунер и си правя записи от ТВ на него. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 22:47 Заглавие: |
|
|
Чистотата е здраве,то е ясно.Но имай предвид,че ако си свалил много гнус,това значи,че е било много мръсно.Дотук логиката ми блести.Това,от своя страна, значи,че част от мръсотията е останала и върху лентите,които са минавали през замърсени участъци.Следователно при последващи просвирвания,част от мръсотията ще се върне в/у вече почистените компоненти.
Внимавай да не зациклиш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 10:11 Заглавие: 1 |
|
|
предполагам че главата е за смяна ,щом се зацапва толкова бьрзо барабаньт с видео главите има едни канали за вьздушна междина ,при износен барабан тези междини намаляват и се зацапва бьрзо,а и касетите сигурно са ти стари _________________ професията загива, нека и ние не я погребваме |
|
|
 |
pavlin13 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 10:50 Заглавие: |
|
|
| Ами видеото е от 93-та година и вече 17 год. работи.Искам да отбележа,че от когато е купено до 95-96 година видеото има много часове на работа.Ще огледам и междините между видео главата и барабана и ще съобщя. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 11:43 Заглавие: |
|
|
Със какво и как я чистиш тая глава? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 11:53 Заглавие: |
|
|
Един познат я беше "лъснал" с водна шкурка...  |
|
|
 |
pavlin13 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 13:39 Заглавие: |
|
|
| Ами най-хубаво става със специална касета,ама понеже нямам откъснах лист от тетрадка и го напоявам в спирт.Тогава листа омеква и не драска главата.Долепям леко (да не похабя главата и барабана) листа и с другата ръка го завъртам бавно барабана,като го хващам отгоре. |
|
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 18:18 Заглавие: 1 |
|
|
ПАМПОРОВ с шлаиф паста не става ли по добре?  _________________ професията загива, нека и ние не я погребваме |
|
|
 |
|