| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 20:27 Заглавие: |
|
|
Не е ли по-разумно да се употребяват 'правилни' флюсове,вместо впоследствие да се използват ужасяващи разтворители.
Щото след кратко кореселиново парти вече си се надрусал,за ацетон да не говорим.Освен това е изключително вредно.
Аз лично дишам всекидневно изпаренията на в-ва,които с натрупване предизвикват рак,безплодие,променят състава на кръвта.Силните неорганични разтворители ми идват малко в повече.
Ма който как иска де,само вметвам. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 9:45 Заглавие: |
|
|
Ами то си пише на кутийката при необходимост да се измие с терпентин.
Преди години ми беше попаднал втечнен (на желе) колофон в спринцовка и метална, но не остра игла. Производство на Филипс.
Това е най-доброто, което съм ползвал. Намазваш крачетата, колкото и ситни да са, от раз и после да ти е кеф да запояваш... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 9:49 Заглавие: |
|
|
sacho, тя тая само за олуци става, даже и си го пише За електроника ползвам само колофон, когато се налага. В общи линии това, което е в тинола на мен ми е достатъчно. Обикновено ползвам този
 |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 9:54 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | sacho, тя тая само за олуци става, даже и си го пише ..... |
Ползваме тази същата само за "капризни" платки с "капризни" SMD-чипове . Изключително агресивна и прави изключително добри спойки , но не я ли почистиш перфектно - след някой месец ни писта остава , ни пин на елементите ! Иначе аз лично ползвам един течен спирторазтворим флюс от TME има го и в Пасат-а . No clean е , но аз си го мия идеално след спойката , не съм забелязал да корозира платка , но остават грозни петна . LP 1
 |
|
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 11:10 Заглавие: |
|
|
Аз си купих безоловен тинол Stannol - 95% Sn, 4% Ag, 1% Cu - защото се притеснявам от оловото. Какво е вашето мнение - от гледна точка на качеството спойки? Лично на мен ми харесват. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 11:19 Заглавие: |
|
|
| svilen.ivanov написа: | | .... Лично на мен ми харесват. |
Ти изглежда си единствен .
Абсолютен боклук , но налага се и скоро ще е задължително ! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 14:12 Заглавие: |
|
|
| И аз нещо не се сработих с безоловния. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 14:29 Заглавие: |
|
|
Аз също използвам изключително колофон и спиртен разтвор но когато се налага презапояване на големи чипове с духалка сякаш ми се струва не подходящ.Пуши и имам чувството че бързо се изпарява.Нека и други колеги споделят какъв флюс или паста е най-подходящо за това презапояване Гледах едно клипче където нанасят някакъв като желе бял и спойките ставаха много добри  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 17:27 Заглавие: |
|
|
Айде сега колеги вземете една платка с остатъци от флюсове по нея и опитайте да почистите с ацетон,спирт и коресилин.Аз познавам от първи път,ако някой не ми вярва-да опита.Лакочистител не съм ползвал,за него не споря.Побелява точно от ацетон и спирт,освен ако въпросните течности не се ползват в неразумни количества.Мармоте,не знам как да те разбирам,не искам да бъзикам дявола под опашката И помнете-аз не съм виждал флюс,който след като се опече с поялника да не е опасен,в смисъл да си прави майтап с майстора.Освен този,който се ползва за SMD-монтаж и който е с високо съдържание на припой.Мийте,мийте всичко до което се е докосвал поялника,че после става една...Особено ако има ВЧ  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|