| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 17:40 Заглавие: светодиодно фенерче |
|
|
...с едно светодиодно фенерче Светеше си като слънце,но на третия ден взе да мига Нови,стари батерии,токоизправител-все тая.Попилях го набързо и какво да видя-под светодиода една платчица с четири чарка-транзистор (поне така си мисля),дросел,кондензатор и диод.И светодиода."Транзисторът " ми дава едни странни съпротивления на прходите....На корпусът му пише "8805",а под него-"45/44".Да ме светнете дали аджеба това си е наистина транзистор,защото не виждам какво от останалите три елемента може да се е скапало.Ето и снимчица  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 17:44 Заглавие: Re: Можем ли с общи усилия да се справим... |
|
|
| Ditronix написа: | | ...Да ме светнете дали аджеба това си е наистина транзистор... |
Не е
А може и това, но във всеки случай не е само транзистор. _________________ RemoteControls
Последната промяна е направена от RC на Пет Фев 11, 2011 17:49; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 17:45 Заглавие: |
|
|
| Не е просто транзистор, а PWM, но след като мига може би има надежда да оправи. Защо не пробваш с друг светодиод? |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 18:02 Заглавие: |
|
|
От няколко месеца ползвам 3-4 фенерчета, купени от вс. по 1 лв. - с по три светодиода са и работят с 2 батерии 1.5V. Всяко едно от тях, освен последните две мина през етапа "мигане" на светодиодите - първо единия, сменям, после втория и.т.н докато сменя всичките - и това става в рамките на седмица максимум - т.е. светодиодите са боклук. По някакъв късмет последните две след като им смених само по един диод - взети от друго фенерче, и задържаха почти месец вече без "мигане. При мен освен светодиодите има и "нещо като транзистор", но може и да не е - само, че корпуса е като на 2Т3167. С други думи и при теб светодиода е съмнителен за повреда... _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 18:42 Заглавие: |
|
|
Ползвам само със 1 светодиод от 1 до 3 вата.
Другите 2 фенерчета със 10 и 20 светодиода мога да ги подаря на някой фен на многото светодиоди, стига да си плати доставката на "еконт"  |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 21:01 Заглавие: |
|
|
Ами то моето си е с един светодиод.Имам и нови по 1W,тъй че не е проблем да го сменя.Ама де да знам....Да спре да свети-разбирам,ама да стане на мигач Благодаря за информацията на всички,в понеделник ще стане ясно!Аз нещо съм си заплюл тоя кондензатор,ама..... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 21:11 Заглавие: |
|
|
Стават и за мигачи, а някои са ставали и Гън-диоди - примерно при по ниско захранващо напрежение свети слабо и с висока консумация, а най-вече за боклука.  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 22:22 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | ....Да спре да свети-разбирам,ама да стане на мигач ..... |
Имам един винтоверт с много удобно осветяващо бяло светодиодче , което от скоро взе да мига много досадно , явно случката не само при мен . |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 11, 2011 22:47 Заглавие: |
|
|
Обикновенно почват да мигат малко преди да изгорят,случва се при по-високо напрежение от предвиденото.  |
|
|
 |
|