| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jordan64e Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2011 13:06 Заглавие: Домашна аудио система AIWA CX-NBL14EZ-остава в деж. режим |
|
|
| При опит за включване релето за деж. режим включва за секунда и изключва. Проверил съм захранването. Откачих крайните транзистори на НЧ усилвател и заработи. На мерене са здрави и са дарлингтон. Смених ги с нови и пак същото. Оказа се , че като откача единия от лентовите кабели CN002 или CN201-аудио системата си заработва даже и със звук е разбира се не на CD понеже тези кабели за захранване и управление на CD. Установих , че като откача само рин8 на CN201 системата вече преминава от деж. в раб режим и с поставени кабели не съм пробвал да събера сидито и ченджъра и да видя какво става. Няма обаче генерации на кварца Х101. Проблема ми е , че не намерих схема за да се ориентирам доколкото мога в обстановката и да локализирам дефекта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 12, 2011 19:15 Заглавие: |
|
|
| Благодаря , Митко на първо четене това е схемата. Почвам да я разглеждам. Виждам ,че има процедура за начално установяване и смятам да пробвам първо с това. |
|
|
 |
dimitrov_ivo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 12:11 Заглавие: |
|
|
Във веригата за захранване на СД-то имаше 4 диода последователно , провери последния ,който е към буксата за лентовиа кабел. П.П.Диодите стоят на вертикалната платка. Успех. _________________ нищо не е вечно на този свят |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 14:06 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш в предвиo диодите D005 до D008 те не са свързани последователно , а са изправител за -VL-21.4v и +VL +20.8v. и са си наред. Забялязах още нещо дали след ресета или и преди е било така когато има нещо между двете части на оптронния датчик за положението на тавата то системата си се самоизключва. Т.е. като махна тавата за дисковете или я завъртя така , че да не застава в междината на оптрона то аудио системата си преминава нормално от деж. в работен режим. Не зная дали някой преди мен не е объркал зацепването на този механизъм. Търсих на бързо в сервизното , което Митко ми прати , да видя има ли нещо дадено как се зацепва, но не намерих. Ще търся отново , ако не ще се опитам да си обясня нещата сам и дано успея. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 15:30 Заглавие: |
|
|
При старт системата трябва да направи едно завъртане на тавата.Ако не мръдва търси проблема в задвижването на моторите,в самите тях или напрежение към платката на управлението им. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 18:38 Заглавие: |
|
|
| При стартиране завърта на произволен ъгъл и изключва или поне прави опит. Ако махна тавата си върти до безкайност. Според мен не е мотор. Захранванията ще проверя и ще пиша. Както по горе съм писал когато тавата е затворила въздушната междина на оптрона релето за деж. режим включва за секунда и без да прави опит за въртене изключва. Същото се получавва и като махна тавата за да елиминирам възможността да затяга. Поставям нещо в оптрона и не стартира , а като го махна си преминава в раб. режим и мотора си върти постоянно защото не минава нищо през оптрона. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 18:51 Заглавие: |
|
|
Това че завърта не беше го написал.Проблема вероятно е в самата платка на СД-то (под механиката)Виж добре всички напрежения по чиповете-ходят ли където трябва и в норма ли са?Друго така от 45км. не се сещам да помогна  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 22:14 Заглавие: |
|
|
| Нямам схема на CD-то в сервизното . Ще се опитам да намеря в нета. Между другото това чудо спря да завърта и никаква реакция. Така беше и в началото. Съгласен съм , че повредата е в тая платка още повече , че като я откача всичко си заработва нормално , разбирасе без сидито . Има един чип LC... не се чете добре . Ще разглобя за да мога добре да го огледам с лупата , понеже не са много четливи озноченията му. Гледам че има и карц до него , който не генерира. Та идея та ми е да намеря даташийта му и след като го разгледам да видя защо не генерира тоя кварц. За днес обаче стига съм бачкал и утре е ден. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2011 10:18 Заглавие: |
|
|
Тъй като вече е утре та да започнем пак.Виж кое е това LC и по даташийта виж къде му е захранването,ресет и т.н. и виж какво става там.Имам някаква такава в скрапа ,но си спомням че е отсвитена точно за тази платка-някой я е оровил като кокошка затова и я метнах на камарата. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|