|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dando Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2011 16:14 Заглавие: Търся ZIF конектор, 40 пина |
|
|
Привет! Темата ми не принадлежи точно в този раздел, но тук ми се струва най-удачното място за нея.
Имам фотоапарат Canon Powershot A590IS. Наложи се да го отворя, за да почистя матрицата. Всичко беше точно, тя не беше зацапана, ами лещата пред нея. Почистих го с четка и духалка, както и кърпичка за лещи. Сглобих апарата. Пуснах го, но изкара грешка с оптиката (lens error). Разглобих го отново, отворих оптиката, наместих зъбните колела. Сглобих го, но ZIF конектора на платката (40-пинов), който свързва лентовия кабел на CCD матрицата (35 пина, 5 от тях двойни) обаче, има една малко черна пластинка, с която се "щраква" кабелът. Тя се счупи и вече не притиска както трябва кабела. Поради това след като включих апарата, цветовете бяха доста различни от реалните.
Въпросът ми е: има ли някой представа откъде мога да си намеря подобен конектор и да му сваля кафявата пластинка? Разбрах, че често се среща в нетбукове, лаптопи, Iphone 3G (за слушалките), SSD устройства? Прилагам снимки на конектора, кабела и платката. Мога да измеря широчина и дължина. Растерът нямам представа какъв е и дали е само един стандарта.
Надявам се да има от кого да получа съвет Ще се радвам да оправя апаратчето.
Снимка 1:
Още две снимки:
Благодаря Ви предварително!
С уважение,
Николай |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2011 17:15 Заглавие: |
|
|
Дай за всеки случай и дължината на конектора
Пиши и от къде си  |
|
|
 |
dando Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 06, 2011 18:02 Заглавие: |
|
|
Размерите на конектора са:
-дължина - 22мм
-широчина - 2мм
-височина - 1мм.
Намирам се в гр. София. За контакти с мен:
-e-mail: niki_dandy (at) abv.bg
-моб. телефон: 088 24 88 354.
Благодаря Ви! |
|
|
 |
dando Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 13:30 Заглавие: |
|
|
Привет! Намерих си пластинката от същия конектор от дефектирала платка на същия модел фотоапарат. Благодаря много на човека, който ми съдейства. Смяната стана сравнително лесно - огъват се леко навън металните крачета, които са опора за конектора, за да излезе лесно пластинката. След това се огъват крачетата и на конектора, на който искаме да я сложим. След като я поставим на място, връщаме крачетата в изходно положение, за да застопорят пластинката на място.
Сега апаратчето работи.
Благодаря! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|