| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikig Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 21:07 Заглавие: ВЕЛИКО ТЪРНОВО 84 |
|
|
ПРОБЛЕМА Е ЧЕ Е СМЕСИЛО ПРОГР.НА КАБЕЛНАТА ОТ ОБХВАТА НА 1-5 КАНАЛ НА МЕТРОВИЯ ГИ САБИРА С ДРУГИТЕ ОТ 6-12 КАНАЛ И НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЕЗНАТ НИКАКВИ В ПЪРВИЯ ОБХВАТ СМЕНИХ ТУНЕРА НЕ Е ОТ НЕГО СМЕНИХ СЕНЗОРНИЯТ ИЗБИРАЧ НЯМА РАЗЛИКА НАПРЕЖЕНИЕТО НА ВАРИКАПНОТО Е 29.3 ВОЛ.ПРИ ПРЕВКЛЮЧВАНЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ОБХВАТИ СИ ИЗЛИЗА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ АКО МОЖЕ НЯКОИ НЕКА МИ ПИШЕ БЛАГОДАРЯ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 21:16 Заглавие: |
|
|
nikig, виж най-напред да не ти е залепнал Caps Locka и след това се опитай малко по внятно да обясниш какъв точно е проблема. Моля!
Кое с какво се смесва и събира?  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 7:00 Заглавие: |
|
|
Първо предполагам че няма дистанционно този телевизор.
Второ откачи и остави във въздуха крачетата на тунера за 3ти и 4ти обхват захранването 12в и тогава виж дали работи 1ви обхват. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
makom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 8:30 Заглавие: |
|
|
| ако си сложил ИТК1 или ИТК4 няма да хванеш програма на 1-ви обхват |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 8:34 Заглавие: |
|
|
провери правилно ли са напреженият на извода на тунера!
ако не са значи е от блока избирач,ако са значи е от тунера. Оригиналните тунери не стават много за кабелна телевизия също и междинките смесват съседни канали! |
|
|
 |
nikig Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 9:31 Заглавие: 84 |
|
|
| НАПРЕЖЕНИЕТО НА ИЗБИРАЧА ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ОБХВАТИТЕ ИЗЛИЗА НА ТУНЕРА 11В. ,А ВАРИКАПНОТО СЕ РЕГУЛИРА 0Т О ДО 28 В. И НА ТРИТЕ ОБХВАТА .НО ПРОБЛЕМА Е 4Е НА ДРУГИЯ МИ ТЕЛ.ОТ 1-5 КАНАЛ ИЗЛИЗАТ 5 ПРОГР.А НА ТОЗИ ТВ. ТЕЗИ 5 ПР.ГИ ВКАРВА В ВТОРИЯ ОБХВАТ . МНОГО СЕ ПРЕТРУПВАТ И ТЕЗИ КОИТО ТРИАБВА ДА ИЗЛИЗАТ НА ТОЗИ ОБХВАТ ВТОРИЯ ПОЧТИ СЕ ГУБЯТ .ТУНЕРА ГО СМЕНЯХ ИЗБИРАЧА СЪЩО НО ЕФЕКТ НЯМА |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 9:39 Заглавие: |
|
|
Предполага,че другия Ви телевизор не е ВТ,ако смените тунера за проба с тунер от западен телевизор мисля,че всивко ще е наред.
И пишете ако обичате с малки букви. _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 10:19 Заглавие: |
|
|
Ако ти идват по 11в на всеки обхват без да имаш 11в на двата обхвата едновременно и както казваш че имаш варикапно то остава само тунера да ти е дефектен. Размени ги с на другия телевизор. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 21:37 Заглавие: |
|
|
В повечето кабелни мрежи по изисквания на комтета по далекосъобщения и други там инстанции обхвата VHF L е освободен от програми тоест от 1 до 5 канал не трябва да имаш нищо.На западния ти телевизор в другата стая който например е с S тунер в най лошия случай при VHF L попадат и долните S канали които на Търновото ти излизат в 1 обхват.Така че според мен проблем няма просто в единия случай говорим за Български обикновени тунери ИТК 1 ИТК 4 в другия случай за S или HIPERBAND тунери. Ако имаш проблем в кабелната със съседни канали на В. Търново трябва да регулираш тримера на АРУ но внимателно и с пиниз мястото е супер удобно освен ако МЧУ не е обърнато.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 21:54 Заглавие: |
|
|
sasho точно в целта.и аз мисля че там му е проблема на този телевизор.и ако вземе да пръсне тримера за ару със спрей преди да го настрийва всичко ще стане на шест  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|